Biroul Electoral Central a respins a doua candidatură depusă de Diana Şoşoacă la prezidenţiale

Sursa foto: Captură video

Biroul Electoral Central a respins ca inadmisibilă a doua candidatură depusă de Diana Şoşoacă pentru alegerile prezidenţiale, au precizat surse oficiale.

Diana Şoşoacă – care a fost eliminată din cursa electorală pentru cotroceni în urma unei decizii definitive a Curţii Constituţionale – a depus încă un dosar de candidatură, cu puţin timp înainte de expirarea termenului.

Biroul Electoral Central (BEC a fost convocat duminică, la ora 18, pentru a se pronunţa în legătură cu candidatura acesteia.

La sediul BEC s-au aflat mai mulţi protestatari, în timpul şedinţei Biroului.

Curtea Constituţională urmează să publice zilele următoare motivarea deciziei de sâmbătă privind respingerea candidaturii Dianei Şoşoacă.

Fostul judecător al Curţii Constituţionale Tudorel Toader a declarat, duminică, despre noul dosar de candidatură depus de Diana Şoşoacă la BEC că sunt două soluţii pe care Biroul Electoral le are, să respingă sau să admită, arătând că el personal crede că ar trebui să respingă acest dosar, pentru că decizia CCR nu e publicată dar e pronunţată şi BEC ştie că instanţa constituţională a invalidat candidatura Dianei Şoşoacă.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: