Ciucă: Relația cu PSD este absolut rece

Sursa foto: Inquam Photos/ George Calin

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat într-un interviu la PrimaNews că relaţia cu PSD este “absolut rece” şi că nu mai există dialog între el şi Marcel Ciolacu.

Despre coaliție, Ciucă a spus că a făcut tot ce a fost omenește posibil să se menţină stabilitatea în țară. “Datoria și angajamentul nostru e să asigurăm guvernarea și stabilitatea”.

Întrebat cum vede relaţia cu PSD, el a răspuns:

“Absolut rece. Avem teme importante pe care nu cădem de acord. A fost problema cu cota unică, pilonul doi de pensii, ne dorim să creștem contribuția la 6%, ne dorim să menținem pragul la microîntreprinderi”.

El a menţionat că nu mai există dialog între el şi Marcel Ciolacu.

“În momentul în care am avut o discuție, o înțelegere și agreem anumite chestiuni, după care ieși și spui că nu am discutat…s-a întâmplat și pe chestiunea cu pensiile militare, minerilor, sunt chestiuni pe care le-am asumat. Nu e vorba de câștig politic. E vorba de principiu. Sunt convins ca țineți minte cum s-au derulat lucrurile cand am fost premier. Vă rog sa-mi spuneți daca a fost vreo activitate la care eu nu l-am invitat si nu eram împreuna. Ce să fac? Să mă autoinvit? Așa mă cunoașteți?! Sunt chestiuni simple, umane. Nu există camaraderie politică”.

I-am atras atenția premierului asupra problemelor cu fondurile europene”

“I-am atras atenția premierului asupra problemelor pentru că ne aflăm la jumătatea cadrului multianual și nu cred că am depășit absorbția de 1% fonduri europene. Este șansa noastră. Fără absorbție noi nu putem să avem o perspectivă. Avem și un deficit care e estimat la 7,9. Datoria peste 52%, există posibilitatea să crească”, a mai afirmat Ciucă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: