O companie de lângă Brașov renunță la 800 din angajați, după ce a trimis 1.000 în șomaj tehnic în vară

sursa: x

Un gigant german care produce componente auto în România și a trimis circa 1.000 de angajați în șomaj tehnic timp de două luni în vara acestui an, va renunța la circa 800 de angajați.

Schaeffler România, parte a grupului german care produce componente auto, a trimis anul acesta angajații din Cristian, de lângă Brașov, în șomaj tehnic.

Fabrica de la Cristian primește comenzi de produse din Germania, țară care trece printr-o criză economică masivă. Potrivit unor informații interne, 800 de angajați ar urma să se pensioneze sau să intre într-un program de plecări voluntare.

Mediul de afaceri în care operăm rămâne provocator, afectând divizia noastră de Rulmenți și Soluții Industriale, care se confruntă cu obstacole persistente. În acest context, ne adaptăm constant la condițiile pieței și explorăm toate opțiunile disponibile pentru a ne menține capacitatea competitivă pe termen lung, luând în considerare și măsuri voluntare și fluctuația naturală a personalului”, a transmis compania, răspunzând întrebărilor BizBrașov.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: