Firea: Românii continuă să fie opriţi la graniţele Europei. Un singur stat ne-a blocat

sursa: facebook

Europarlamentarul PSD Gabriela Firea remarcă, într-o postare pe Facebook, că suntem aproape la final de 2024 şi românii continuă să fie opriţi la graniţele Europei din cauza unui singur stat. Ea spune că e inadmisibil că aderarea României la spaţiul Schengen a fost folosită ca subiect de campanie electorală internă, apreciind că a venit momentul să oprim această discriminare revoltătoare. ”Eurodeputaţii români fac un apel clar, în numele tuturor românilor care contribuie zilnic la succesul economic al Uniunii Europene”, scrie Firea în finalul postării, în care aminteşte că joi, în cadrul Consiliului JAI de la Luxemburg, se discută aderarea completa la Schengen pentru Bulgaria şi România.

”România are tot dreptul să intre complet în spaţiul Schengen! Eurodeputaţii dezbat, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, reintroducerea controalelor la graniţele unor state europene şi impactul asupra liberei circulaţii. De 13 ani românii aşteaptă să se bucure, la fel ca ceilalţi cetăţeni europeni, de dreptul fundamental la libera circulaţie în spaţiul Schengen. Din anul 2011, au fost îndeplinite toate cerinţele legate de securitatea frontierelor, cooperarea cu agenţiile europene, modernizarea infrastructurii”, afirmă Gabriela Firea.

Ea aminteşte că preşedinţia ungară a Consiliului UE a anunţat că, joi, în cadrul Consiliului JAI de la Luxemburg se discută aderarea completa la Schengen pentru Bulgaria şi România.
Citeşte mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: