Prezidențiale 2024. Jurnal de campanie – 7 octombrie

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Începutul celei de-a două săptămâni a lunii octombrie anunță un personaj mai puțin în Jurnal de Campanie. Mai degrabă în campania prezidențialelor deoarece vom mai auzi, în paginile acestui Jurnal, de Diana Șoșoacă .

După ce candidatura pentru prezidențiale i-a fost respinsă a două oară, Diana Șoșoacă face declarații pro-legionare și antisemite în direct, iar o organizație cere ridicarea imunității de europarlamentar.

Mircea Geoană este comparat cu Donald Trump sau C.V. Tudor, de un important jurnalist român. Vedeți de ce.

Elena Lasconi a spus că nu se consideră extrem de religioasă. Și totuși, ea poartă cruci și se folosește de acest „amănunt” în campania electorală.

Ludovic Orban susține că nu-i pare rău de dispariția Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni: Mă deosebesc de cei care varsă lacrimi de crocodil”.

 

  • A doua candidatură depusă de Diana Șoșoacă la prezidențiale a fost respinsă de BEC. Europarlamentarul riscă să își piardă și imunitatea. Organizația Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului (MCA România) a postat, duminică, 6 octombrie, pe Facebook un comunicat prin care cere ridicarea imunității parlamentare a Dianei Șoșoacă. De ce?

După atacuri și critici, într-un moment în care se discuta live, pe Facebook, despre oile bolnave de pestă, Diana Șoșoacă a strigat: ”Nu există nimic! Nu pot să spun decât: „Trăiască Legiunea și Căpitanul!” care a fost omorât de aceeași putere jidănească care a acționat și acum. Rușine, tuturor!”

  • Diana Șoșoacă a avut atacuri la adresa Israelului, spunând la un moment dat: „Cine sunteți voi, evreilor, să vă luați de credința noastră? Voi sunteți ucigașii lui Iisus”.

 

  • Mircea Geoană este comparat, de un important jurnalist, cu Vadim Tudor, după ce a spus că alegerile vor fi fraudate.

Cristian Tudor Popescu a comentat și declarațiile fostului general adjunct al NATO despre decizia CCR privind candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale și l-a asemănat cu Corneliu Vadim Tudor. Mircea Geoană a pretins că „ceața i s-a luat de pe ochi odată cu invalidarea candidaturii lui Șoșoacă de către CCR” și că decizia, chiar dacă ar avea acoperire constituțională, „are efecte antidemocratice și nu ne face bine”. De asemenea, CTP se întreabă care vor fi efectele afirmațiilor despre alegerile prezidențiale ale lui Mircea Geoană și susține că ele au fost făcute „în cel mai pur stil Trump sau C.V. Tudor”.

 

  • Elena Lasconi spune că nu se consideră extrem de religioasă, arătând totodată toată paleta coloristică a familiei sale în ceea ce privește religia.

„Părinții mei sunt penticostali, fratele meu care e în Australia e și el penticostal. Fiica mea are viziuni de stânga, eu de dreapta, dar acest lucru nu înseamnă că nu funcționăm ca o familie (…) Eu am ales să păstrez religia creștin ortodoxă pentru că l-am simțit pe Dumnezeu în viața mea, eu cred în această religie și asta am ales să fac”, a spus Lasconi.

 

  • Ludovic Orban nu-i plânge de milă Dianei Șoșoacă: „E goarna principală a propagandei regimului Putin în România”.

Fostul premier Ludovic Orban susține că nu-i rău de dispariția Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni. Și asta pentru că e goarna rușilor în România.

„Deci eu am spus că nu vărs nicio lacrimă pentru dispariția lui Iovanovici din cursa prezidențială și că mă deosebesc de cei care varsă lacrimi de crocodil dar, de fapt, se uită cu jind la voturile lui Iovanovici în perspectiva alegerilor prezidențiale. Din punctul meu de vedere, pe care nu-l exprim acum – l-am exprimat constant de-a lungul timpului -, nu poate să îmi pară rău pentru un personaj politic care este practic goarna principala a propagandei regimului Putin in România”, a declarat Orban.

Campania electorală debutează la 1 noiembrie şi se încheie la 30 noiembrie, ora 7.00. De asemenea, până la 10 septembrie, partidele politice, organizaţiile minorităţilor, precum şi alianţele politice pot depune la Biroul Electoral Central protocoalele de constituire a eventualelor alianţe electorale, conform https://www.roaep.ro/.

Alegerile parlamentare şi prezidenţiale în 2024 au loc în trei duminici consecutive: 24 noiembrie – primul tur al alegerilor prezidenţiale; 1 decembrie – alegerile parlamentare; 8 decembrie – al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: