PSD vrea puterea totală și rolul AUR e vital în acest plan

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prin eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa prezidențială, PSD își dorește subordonarea mișcării suveraniste și pregătește o alianță cu AUR după alegeri. Primul pas în realizarea planului PSD de a prelua puterea totală este speranța că intră Simion în turul 2.

Deși pozează în politician anti-sistem, Simion e omul sistemului și interfața prin care PSD poate controla și folosi în interesul său mișcarea suveranistă. De aceea, PSD îl vrea ca unic lider al mișcării suveraniste și contracandidat al lui Marcel Ciolacu în turul 2 al alegerilor prezidențiale.

Simion știe că nu are șanse reale pentru a câștiga prezidențialele, dar speră să fie asociat la guvernare cu PSD și să rămână unic lider al suveraniștilor. Astfel, AUR ar vrea să asigure PSD-ului preluarea și păstrarea puterii totale în România în schimbul unor poziții importante pentru George Simion și acoliții săi. Acest scenariu e posibil doar dacă Simion ajunge în turul 2 și AUR ia un scor bun la alegerile parlamentare. Or, până la eliminarea Dianei Șoșoacă din cursă, șansele lui Simion de a ajunge în turul 2 erau destul de mici.

Cu PSD la butoane și AUR asigurându-i majoritatea în Parlament, România ar putea ajunge într-o situație mai gravă decât în vremea lui Dragnea: un președinte pesedist și o guvernare și un Parlament dominate autoritar de PSD cu ajutorul AUR și al lui Simion. România poate ajunge, în doar câteva luni, un regim autoritar dominat de Ciolacu și clica sa, cu ajutorul marionetei Simion.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: