Fenechiu: Rezultatele votului vor fi cele care vor stabili alianţele şi coaliţiile posibile după alegeri

Sursa foto: Daniel Fenechiu

Liderul grupului PNL din Senat, Daniel Fenechiu, a declarat luni că rezultatele votului la alegerile parlamentare vor fi cele care vor stabili alianţele şi coaliţiile posibile pentru guvernare.

Referindu-se la o eventuală coaliţie după alegeri, Fenechiu a spus: „Rezultatele votului vor fi cele care vor stabili alianţele şi coaliţiile posibile şi nu declaraţiile iniţiale (…). Important este ca PSD să nu poată avea toate pârghiile guvernării politice. Decizia o va lua poporul român la vot şi în raport de ponderi (…) şi de maturitatea oamenilor politici se pot găsi formule prin care România să fie guvernabilă”.

Întrebat dacă în cadrul discuţiilor pentru constituirea unui pol de dreapta, se poate întâmpla ca partidele mai mici să îşi retragă candidaţii la alegerile prezidenţiale pentru a-l susţine pe Nicolae Ciucă, Fenechiu a spus că acest lucru este posibil până în ziua votului. „Românii sunt informaţi şi o comasare a intenţiilor de vot, pe declaraţii făcute de anumiţi candidaţi, contează”, a adăugat Fenechiu.

El a amintit că PNL va participa la guvernare până la sfârşitul acestui mandat, pentru că „plecarea de la guvernare nu ar face bine nici României, nici PNL, nici democraţiei”.

„Lăsând toate pârghiile de putere în mâna PSD, s-ar putea întâmpla o serie de lucruri pe care, ulterior, să le regretăm. Nu e un momentul să plecăm de la guvernare. De vreo trei ani spun că este necesară o revizuire a Constituţiei care să rezolve anumite probleme instituţionale, regionalizarea, pensiile speciale etc, dar orice variantă de revizuire va pica la CCR pentru că ei nu au niciun interes să îşi piardă anumite privilegii”, a transmis Fenechiu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: