Alegeri parlamentare. UDMR şi-a desemnat candidaţii pentru Parlament; Marko Attila, pe loc eligibil la Mureş

sursa: Facebook

UDMR şi-a desemnat, luni, în şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Uniunii (CRU), candidaţii pentru alegerile parlamentare din acest an, iar fostul deputat şi secretar de stat pentru minorităţi Marko Attila va avea un loc eligibil pe lista din judeţul Mureş.

„Pentru alegerile parlamentare, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat, în primul rând am decis despre mandatul de deputat care revine diasporei interne, comunităţilor maghiare din acele judeţe care n-au reprezentare parlamentară. În 2016, UDMR a luat decizia prin care asigurăm un loc eligibil într-un alt judeţ pentru aceste comunităţi. În anul acesta am asigurat un loc în judeţul Mureş, locul trei va fi candidatul diasporei interne, şi competiţia internă a fost câştigată de Marko Attila, cu 15 voturi. Am avut o decizie destul de dificilă, pentru că toţi candidaţii care s-au prezentat pentru această competiţie internă sunt candidaţi buni, sunt candidaţi eficienţi”, a declarat, după şedinţa CRU, preşedintele UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond.

El a mai spus că celelalte două formaţiuni maghiare din România, Alianţa Maghiară din Transilvania şi Forţa Civică Maghiară, vor primi fiecare câte un loc eligibil pe listele UDMR.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: