Liderul deputaţilor PNL: Dreptul de a fi ales este un drept fundamental, prevăzut de Constituţie

sursa: x

Liderul Grupului parlamentar al deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a afirmat că dreptul de a fi ales este unul fundamental, prevăzut de Constituţie, pentru ca s-au luptat oamenii în decembrie 1989 şi că este bine ca cetăţenii să fie cei care câştiga şi cine pierde alegerile şi nu altcineva. Andronache a mai adăugat că CCR are atribuţia de a supraveghea buna desfăşurare a alegerilor.

Gabriel Andronache a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, dacă incitarea la ură este un motiv pentru a împiedica pe cineva să candideze la Preşedinţia României.

”În mod evident că discutăm despre criteriile care sunt prevăzute în lege şi în Constituţie. Aici nu vorbim despre incitare la ură despre alte motive care se zice pe surse că ar fi fost discutate în şedinţa Curţii Constituţionale, ci trebuie să ne raportăm doar la criteriile pe care le-a prevăzut legea respectiv, legea 208 şi Constituţia pentru ca un cetăţean să poată candida, criterii pe care le cunoaşteţi foarte bine”, a afirmat Andronache.

El a mai fost întrebat dacă declaraţii anti-NATO şi anti-UE sau vizitele la ambasada Rusiei sunt motive pentru judecătorii CCR de a interzice candidatura unei persoane la alegerile prezidenţiale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: