Dan Bucura, jurnalist: Bazinul suveranist se va vărsa în traista electorală a lui George Simion

Sursa foto: Dan Bucura

Jurnalistul Dan Bucura a analizat pentru PS News evenimentele cele mai recente din mediul politic românesc pornind de la respingerea candidaturii Dianei Sosoaca până la cine are de câștigat în turul doi al alegerilor prezidențiale.

„Decizia CCR-ului de scoaterea din competiție a Dianei Șoșoacă avantajează fără niciun dubiu un candidat și, indirect, un partid. Și aici mă refer punctual, la George Simion, care este marele câștigător al ieșirii acesteia din competiție, pentru că, pe principiul vaselor comunicante, bazinul suveranist se varsă probabil într-o proporție mare, dacă nu integral, în traista electorală a lui George Simion.

Prin extrapolare, un alt beneficiar va fi PSD-ul, care fără niciun dubiu va putea intra, în turul doi -dacă lucrurile astea funcționează- cu un candidat pe care și-l dorește Marcel Ciolacu, probabil singurul candidat pe care l-ar putea bătea în turul doi. Și aici mă refer tot la George Simion. Asta ar fi analiza efectelor deciziei CCR”.

Dan Bucura a nuanțat cum deciziile CCR favorizează politicul.

„Acest lucru n-ar trebui să ne mire atâta vreme cât toate partidele astea mari de la butoane au reprezentanți acolo și vorbim despre reprezentanții care au ștampila partidului pe spate. Povestea asta cu profesioniștii trimiși de partid care n-au legătură cu partidul e un fonfleu vizibil atâta vreme cât avem inclusiv foști membri de partid care acum sunt judecători la Curtea Constituțională. Poate cineva să creadă în România anului 2024, că oamenii ăia nu răspund, nu vibrează, să zicem așa, metaforic, la interesele și nevoile partidului din care ei fac parte?”

Jurnalistul atrage atenția asupra Constituției României care, în opinia sa, ar trebui să interzică apartenența în instituțiile de justiție far a unor membri sau foști membri de partid.

„Și totuși, în 30 de ani, de când a apărut Constituția României, nimeni nu și-a pus problema să schimbăm această anomalie, de a avea trimiși niște oameni cu sigla unui partid. Sigur, oamenii ăia sunt cu un CV profesional, au un background, dar au fost o parte parte din ei făcuți oameni, dacă vreți, trimiși acolo, pe salarii mari, pe bonificații mari pe viitoare pensii speciale mari de către un partid”, conchide jurnalistul.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: