Florin Roman: Nu vom lăsa instituţiile statului să fie capturate de PSD în preajma alegerilor

Sursa foto: Florin Roman

PNL nu va face greşeala să plece de la guvernare pentru a nu da cale liberă PSD la abuzuri, iar miniştrii liberali din Guvern nu vor aviza proiectele care încalcă legea, a declarat, marţi, vicepreşedintele PNL Florin Roman.

„Noi, care cunoaştem ADN-ul PSD, ne aşteptăm ca următoarele două decizii ale gărzii pretoriene din CCR a PSD să spună în felul următor: că preşedintele României este doar domnul Ciolacu şi n-are rost să mai facem alegeri în România şi a doua decizie să ne spună că cine nu votează cu Marcel Ciolacu nu are dreptul să voteze. Dacă au decis că cineva nu are dreptul să candideze, noi nu ne-am mira să vedem din partea gărzii pretoriene a PSD această decizie că nici nu mai avem dreptul să votăm dacă nu votăm cu Partidul Social Democrat”, a afirmat Roman, la Parlament.

Potrivit lui Roman, „a abandona guvernarea înseamnă a da cale liberă PSD” să ocupe Ministerul de Interne în perioada alegerilor, Ministerul de Finanţe ca „să-şi îndestuleze aleşii locali” în această perioadă.

„Nu vom face această greşeală, iar dacă cineva trebuie să plece de la guvernare, sunt cei de la PSD, pentru că în momentul constituirii acestei coaliţii, noi eram la guvernare”, a adăugat Florin Roman.

El a mai spus că miniştrii liberali au devenit deja un filtru privind proiectele din Guvern, menţionând că aceştia se consultă în partid cu privire la tot ceea ce se întâmplă în Guvern.

„Ne consultăm zilnic cu absolut tot ceea ce se întâmplă în Guvern şi, dacă aţi văzut, sunt deja poziţionări ale miniştrilor noştri. Ieri a fost poziţionarea ministrului Justiţiei, doamna Gorghiu, după atacul venit din partea gărzii pretoriene a lui Marcel Ciolacu şi al celor care îl înconjoară. Nu vom lăsa instituţiile statului să fie capturate de PSD în preajma alegerilor. (…) Evident acolo unde sunt încălcări ale legii, şi dumneavoastră ştiţi foarte bine că partea de avizare aparţine în mare parte – pe hotărâri de Guvern, ordonanţe de urgenţă – de Ministerul Justiţiei, nu vor primi avize din partea Ministerului Justiţiei acele proiecte ale Guvernului Ciolacu care încalcă legea”, a explicat Roman.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: