Imagini șocante cu liderul Hamas în ascunzătoare: „Cară un sac plin cu dinamită și se înconjoară de ostatici”

Sursă foto: The Times of Israel

O înregistrare înfricoșătoare care îl arată pe liderul Hamas transportând un sac plin cu dinamită printr-un tunel îngust, într-o încercare disperată de a împiedica Israelul să îl ucidă, a ieșit recent la iveală.

Yahya Sinwar, în vârstă de 62 de ani, s-ar fi înconjurat de 20 de ostatici la câteva momente după terminarea clipului, filmat în Israel. Se crede că aceasta este ultima apariție cunoscută a liderului Hamas, care a rămas evaziv de la escaladarea conflictului sângeros de acum un an, transmite mirror.co.uk.

Șeful armatei israeliene a declarat duminică că aripa militară a grupului terorist a fost „învinsă”. Imaginile alb-negru au fost descoperite de trupele sfidătoare ale Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF).

În imaginile făcute publice, se observă că soția și cei trei copii ai lui Sinwar îl însoțesc prin tunelurile înguste. El cară o geantă mare, care se speculează că este plină cu dinamită.

Kobi Michael, fostul anchetator Shin Bet al lui Sinwar, a declarat: „În acel sac se află aproximativ 25 kg de dinamită. În jurul lui sunt cel puțin 20 de ostatici… De câteva ori am avut șansa de a-l ucide, dar dacă o facem, el îi va ucide pe toți ostaticii din jurul său”.

Se crede că aproximativ 97 de ostatici care au fost răpiți la 7 octombrie 2023 se află încă în Gaza după un an. Nu se știe câți au murit în captivitate.

Într-un an de represalii pentru atacul terorist transfrontalier al Hamas, bombardamentele neîncetate ale Israelului asupra Gazei au dus la moartea a peste 40 000 de persoane, potrivit Ministerului Sănătății condus de Hamas.

Armata israeliană a declarat că a lovit peste 40.000 de ținte, a descoperit 4.700 de tuneluri și a distrus 1.000 de locuri de lansare a rachetelor în timpul bombardamentului de un an asupra Fâșiei.

Sinwar nu se căiește pentru atacurile din 7 octombrie, au declarat persoane aflate în contact cu el, în ciuda faptului că a declanșat o invazie israeliană care a ucis zeci de mii de palestinieni, a devastat țara sa natală și a distrus aliatul Hezbollah.

Lista liderilor Hamas uciși în lunile următoare îl include pe Mohammed Deif, șeful Brigăzilor al-Qassam, aripa militară a Hamas, care a fost ucis într-o lovitură aeriană în Gaza.

Saleh al-Arouri, un comandant fondator al Brigăzilor al-Qassam, a fost asasinat într-o explozie în Dahiyeh, o suburbie din sudul Beirutului, care este un bastion al Hezbollah, un aliat al Hamas și parte a „Axei de rezistență” a Iranului.

Apoi, în iulie, liderul aripii politice a Hamas, Ismail Haniyeh, a fost aruncat în aer, cel mai probabil de către Israel, în timp ce vizita Teheranul pentru a participa la inaugurarea președintelui iranian. Sinwar a fost numit lider al Hamas după asasinarea lui Haniyeh.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: