Casa Verde Fotovoltaice: De miercuri se pot înscrie lăcașurile de cult. Ce buget le este alocat

Sursă foto: casanovias.ro

Peste 7.600 de persoane fizice s-au înscris, marți, în Programul Casa Verde Fotovoltaice. De miercuri se vor putea înscrie 670 de lăcașe de cult, transmite Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

„De mâine, 9 octombrie, se vor putea înscrie 670 de unităţi de cult pentru un buget de 20.100.000 de lei”, transmite preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

Tot AFM a anunțat astăzi că bugetul de pentru Regiunea Vest de aproximativ 229 de milioane de lei este alocat pentru înscrierea a 7.636 persoane fizice.

”Astăzi, 8 octombrie 2024, ora 10:00, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Vest”, a mai comunicat AFM.

Marți, 8 octombrie, este ultima sesiune de înscriere pentru persoanele fizice din ultima regiune rămasă, Regiunea Vest, cu județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara şi Timiș.

Programul pentru înscriere este între orele 10:00-23:59 pentru fiecare regiune, iar finanțarea se acordă în cuantum de maxim 30.000 de lei, pentru achiziționarea și instalarea de panouri fotovoltaice și montarea unei instalații de stocare.

Condiția este ca beneficiarul să contribuie cu suma de 3.000 de lei, potrivit News.ro.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: