Scrisoarea în care Claudiu Târziu atacă șefia AUR: politicianul neagă autenticitatea documentului. Reacția partidului

Sursă foto: Facebook / Claudiu Tarziu

Scrisoarea atribuită președintelui Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, publicată marți, 8 octombrie, în ziarul local Obiectiv de Argeș  în care sunt aduse critici președintelui AUR George Simion și este criticată dur strategia electorală a formațiunii, este contestată chiar de Claudiu Târziu, care a declarat că obinuiește să trimită comunicate de presă, asumate prin semnătura sa. De asemenea, AUR a dezminţit existenţa unor tensiuni în partid şi a acuzat „o încercare de destabilizare”.

UPDATE 17.35

„Eu obişnuiesc să transmit comunicate de presă asumate, care poartă semnătura mea. Dacă voi avea ceva de spus legat de subiectele menţionate acolo, vă voi trimite personal informare de presă”, a transmis președintel Consiliului Național de Conducere al AUR.

De asemenea, şi AUR a transmis un punct de vedere, în care dezminte existenţa unor tensiuni în partid şi acuză „o încercare de destabilizare, venită din afara partidului, aşa cum au mai fost destule în ultimii ani”. „Nici de această dată nu vom cădea în capcanele pe care ni le întinde sistemul. Continuăm împreună lupta pe care am început-o în urmă cu cinci ani, ghidaţi de principiile şi valorile noastre şi de dorinţa de a face bine românilor şi României”, au transmis reprezentanţii AUR.

ȘTIRE INIȚIALĂ 

În ultimii ani, „pe surse”, s-a tot vorbit despre neînțelegerile pe care Claudiu Târziu le-ar avea cu co-fondatorul AUR, George Simion, actual președinte. Acum, în „buza” alegerilor, se pare că tensiunile au ieșit la suprafață.

Europarlamentarul Claudiu Târziu, fost co-președinte al AUR, a transmis o scrisoare Consiliului Național de Conducere al formațiunii de opoziție, prin care a lansat critici la adresa lui George Simion, candidat la prezidențiale.

În textul său, prezentat de către Ziarul Obiectiv, „ideologul AUR” aduce în atenție temele care ar fi prăbușit partidul de la 35% în perioada COVID, la 15%: casele la 35.000 de euro, vestea despre alianța cu USR, nevalidarea unor candidați aleși în consilii locale și județene, nominalizarea pe sprânceană a candidaților pentru Parlament, secretomania care învăluie orice hotărâre la nivelul partidului, membri și candidați care au fost mințiți, lideri alungați în mod dezonorant, supunerea oarbă față de liderul Simion, apropierea de „bombardieri”.

De-a lungul timpului, Simion a fost acuzat de „porniri dictatoriale” de mai mulți membri care au plecat sau care au fost dați afară din partid.

Iată scrisoarea, integral, transmisă de către Târziu, forurilor de conducere din AUR:

„Stimați colegi,

Momentele de cumpănă sunt ocazii uriașe pentru oamenii inteligenți. Avem șansa de a ne recunoaște greșelile, de a face o analiză lucidă și de a schimba lucrurile rapid și eficient. Acesta poate fi punctul de trecere la o nouă etapă de evoluție a partidului sau momentul unei prăbușiri fără speranță.

Dacă vrem să schimbăm ceva cu adevărat, o putem face în această săptămână. Încă mai este timp pentru a elibera adeverințele de membri colegilor aleși locali pe care partidul a refuzat să-i valideze în mod abuziv și care totuși și-au depus dosarele spre validare. Ne vom scuti de procese pe care le vom pierde, de risipirea de resurse, de scandaluri publice interminabile și, mai ales, vom face dreptate. Dacă nu facem dreptate în interiorul partidului, cum vom face pentru toți românii?

Încă mai este timp pentru a alcătui listele de candidați la parlamentare care să redea speranța alegătorilor noștri și care să ne ajute la obținerea unor rezultate mai bune. Între promisiunile noastre și persoanele propuse pe liste este nevoie de o perfectă concordanță, ca să recăpătăm încrederea unei părți din electorat care ne-a abandonat pe drum.

Încă mai este timp pentru a reface strategia electorală, astfel încât să convingem o mare parte dintre români că avem soluții și oameni pregătiți să le implementeze. Sunt gata să dau totul pentru succesul acestui proces și să las deoparte tot ceea ce m-a revoltat, doar cu speranța că vom regăsi împreună spiritul și forța cu care am fondat această mișcare.

Nu ratați această ofertă și organizați degrabă un calendar de întâlniri, cu prezență fizică și online, în cadrul cărora să reparăm ce s-a stricat și să clarificăm calea de urmat”.  scrie Claudiu Târziu.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: