Bogdan Stoica: Despre ce vorbește de fapt Elena Lasconi?

Bogdan Stoica

Care erai ăla care spunea că Elena Lasconi are o personalitate magnetică, charismatică, că e o femeie puternică, abilă, demnă de funcția de președinte al României? Ai nota 4, stai jos. Plouă cu subiecte bune pentru un prezidențiabil, de aproape două săptămâni. Războaie internaționale asupra cărora România se apleacă cu ambiguitate, nori de criză economică pe cerul Europei, un deficit bugetar național absolut năucitor, afaceri de corupție, dovezi de birocrație de rea credință, lideri acuzați de apartenență la puteri străine, contracandidați care nu și-au luat pastilele. Elena Lasconi ar putea spune orice, zilnic, fără să se repete mai devreme de șapte zile, și ar avea succes cu condiția ca fiecare mesaj să fie scris corect. Dar mititica de ea nu poate.

”Hai cu curaj, cu onestitate și respect. Faceți din cuvintele astea fapte! Semnați moțiunea de cenzură a USR! Altfel, rămâneți ipocriți, mincinoși, cu comportament de amante care știu că sunt înșelate, care își mai iau și o smetie peste ceafă, dar care rămân în relație doar pentru că beneficiază de bani și alte privilegii”. Ce colecție de greșeli de comunicare! Parcă mă uit la un paznic care cade pe un tort care cade pe un copil care cade pe o capodoperă din Luvru.

„cu curaj, cu onestitate și respect (…) semnați moțiunea de cenzură a USR”. Unde erau valorile astea când Barna sau Voiculescu bălmăjeau guvernarea?

„altfel, rămâneți ipocriți, mincinoși, cu comportament de amante”. Esența fanatismului userist, sinucigașa doctrină cine nu e cu noi e împotriva noastră, care a mai ucis USR de vreo două ori, a reapărut (și) la Elena Lasconi. Cioloș, Barna și Drulă o salută și o așteaptă în grupul foștilor lideri care n-au înțeles că atunci când îi critici pe neprieteni îi transformi pe bune în dușmani.

„amante înșelate”. Ce prostie. Ce tâlc aspirațional. Ce manifestare de furie latentă, probabil urmare a unui eveniment traumatic.

„(amante înșelate) care își mai iau și o smetie peste ceafă”. Din nou, înțelesuri aspirationale. Așa vorbești despre infractori, despre oameni care au făcut ceva rău și au meritat-o.

„(…) dar care rămân în relație doar pentru că beneficiază de bani și alte privilegii”. Acum e clar, nu este vorba despre moțiune. Era la începutul mesajului (22 de cuvinte), dar pe urmă a fost despre femei pe care Elena Lasconi nu le place (33 de cuvinte).

Nu-s psiholog, psihiatru sau terapeut de cuplu. Am recitit însă pasajele autobiografice ale Elenei Lasconi, cele în care vorbește despre sărăcia lucie din copilărie și despre subestimarea la care era supusă de primul ei soț. Uitându-mă la mesajul de ieri, cred că Elena Lasconi n-a trecut peste acele momente și le poate retrăi oricând. Adică dacă ajunge președinte și se întâlnește cu o femeie bogată și frumoasă care nu e de acord cu ea, se poate întâmpla orice.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: