Sedință decisivă la PNL: se va discuta și despre posibila ieșire de la guvernare

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sedință decisivă la PNL. Deputatul PNL Alexandru Muraru a anunțat, miercuri, în cadrul unei intervenții la un post TV, că Partidul Național Liberal va dezbate inclusiv o eventuală ieșire de la guvernare. Discuția va avea loc miercuri seara, în cadrul unei ședințe informale organizate la Vila Lac, înainte de reuniunea oficială a Biroului Politic Național al PNL, programată pentru joi dimineață.

Întrebat despre acest subiect, Muraru a confirmat că tensiunile din coaliția de guvernare au ajuns la un punct critic: „Ședința aceasta este înaintea ședinței de Birou Politic Național, care va fi mâine dimineață, și sigur și acest subiect important va fi pe ordinea de zi a acestei întâlniri informale de la Vila Lac”, a declarat deputatul PNL.

El a adăugat că relațiile dintre Partidul Național Liberal și Partidul Social Democrat s-au deteriorat semnificativ de la preluarea funcției de prim-ministru de către liderul PSD, Marcel Ciolacu: „Ceea ce vă pot spune este că am ajuns în această situație cu Partidul Social Democrat, de fapt, de degradare a acestor relații până la implozie aproape, de la momentul în care domnul Marcel Ciolacu a preluat funcția de prim-ministru”.

„Vă aduceți aminte ce a însemnat un an jumătate poziția de prim-ministru pe care a avut-o Nicolae Ciucă, un echilibru în guvernare, decență, tratarea miniștrilor în același fel indiferent de culoarea politică, că erau colegi din Partidul Național Liberal sau PSD. În momentul în care Marcel Ciolacu a devenit prim-ministru, totul s-a degradat. A început o monopolizare a guvernării, o încercare de a transfera către Partidul Național Liberal efectele negative ale unor măsuri guvernamentale, absorbția fondurilor europene este dezastruoasă, avem miniștri care refuză cu obstinație să facă orice reformă în stucturile lor, cum ar fi Sănătate și în alte ministere PSD”, a adăugat Alexandru Muraru.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: