Ministrul Agriculturii, despre percheziţiile la Casa Unirea: Au fost nişte sesizări făcute

Sursă foto: Facebook / Florin Barbu

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat miercuri, după percheziţiile făcute la Casa Unirea, că au fost nişte sesizări pe care le-a primit şi a luat decizia să trimită Corpul de Control în verificare, pentru că erau sume alocate prin Casa Unirea de peste 50 de milioane de lei şi neîncasate, de la 3 societăţi comerciale.

”La Casa Unirea au fost anumite sesizări făcute de AGA către ministrul Agriculturii. În acel moment, am luat decizia să trimit Corpul de Control în verificare, pentru că erau sume alocate prin Casa Unirea de peste 50 de milioane de lei şi neîncasate, de la 3 societăţi comerciale”, a spus ministrul Florin Barbu, după şedinţa de Guvern.

El a precizat că Corpul de Control a întocmit un raport de inspecţie fiscală iar acesta a fost trimis către organele de cercetare penală.

”În momentul de faţă, am încredere în organele de cercetare penală, să îşi facă treaba şi îmi doresc ca banii să se cheltuie eficient şi (.) prin acel raport de inspecţie fiscală şi măsurile luate de organele de cercetare, Ministerul Agriculturii şi Casa Unirii să recupereze banii de la aceste societăţi comerciale Detaliile sunt în anchetă, eu mi-am făcut datoria, am sesizat organele de cercetare penală, sper să îşi facă treaba şi să avem un răspuns clar de la aceste instituţii”, a subliniat ministrul Agriculturii.

”Eşecul Casei Unirea este că nimeni nu a luat în calcul dezvoltarea Casei Unirea cu investiţii şi aici vorbim de centrele de colectare care în momentul de faţă sunt aproape finalizate, urmează să fie lansate licitaţiile pentru proiectare şi execuţie. Mai mult, succesul este de a avea un volum mare pentru a putea negocia un preţ corect cu retail-erii, ca să nu mai spună că nu au cantităţile necesare pentru a asigura efectivul de produse, pe tot întreg anul”, a mai spus ministrul.

Şaizeci de percheziţii sunt făcute, miercuri, în Bucureşti şi în 12 judeţe, într-un dosar de abuz în serviciu care vizează Casa de comerţ Unirea. Anchetatorii au suspiciuni cu privire la încheierea de contracte cu fermierii, prejudiciul produs statului fiind estimat la 10 milioane de euro.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: