Scandal sexual în sportul românesc. Antrenorul acuzat că îşi obliga sportivele să se prostitueze ar fi fugit din țară

Sursa foto: Poliția Română

Paul Neagu, antrenorul lotului național de sanie care este acuzat de proxenetism de procurorii DIICOT, ar fi plecat din țară, potrivit Digi24. Bărbatul, care ar fi exploatat sexual sportive de la lot în schimbul unor favoruri de la oameni influenți din Constanța, a negat acuzațiile aduse și spune că e o răzbunare a sportivelor, pe care nu le putea constrânge pentru că aveau o constituție robustă. El spune că acestea au vrut să îl mai înlocuiască în 2020 și s-a făcut o comisie de disciplină, dar nu au reușit. Ca martori, la DIICOT, au ajuns și frații Mazăre.

Procurorii spun că antrenorul ar fi profitat de încrederea pe care fetele o aveau în el și le-ar fi obligat să întrețină relații sexuale cu diferiți oameni de afaceri din Constanța. În acest mod antrenorul ar fi obținut diverse foloase sub forma unor sponsorizări, potrivit procurorilor DIICOT.

La audieri a ajuns și un cetățean libanez, presupus complice al antrenorului. Este un om de afaceri cunoscut, cu mai multe hoteluri la malul mării. Acolo s-ar fi întâlnit fetele cu sponsorii clubului.

Acuzațiile se întind pe o perioadă mai lungă, din anul 2012 până în 2019. Chemați la audieri, ca martori, a fost și Radu Mazăre, fostul primar al Constanței până în 2015, dar și fratele lui.

Anchetatorii spun că antrenorul ar fi avut tehnici de manipulare adaptate pentru fiecare fată în parte.

Procurorii DIICOT susțin că tinerele ar fi fost adăpostite în sediul unui club sportiv din Constanța. De aici erau duse în diferite locații și în străinătate, unde erau obligate să întrețină raporturi sexuale.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a cerut Federației Române de Bob și Sanie să-l înlocuiască pe antrenor până la finalizarea anchetei procurorilor. Digi 24 l-a contactat pe antrenorul acuzat de trafic de persoane. Acesta a spus că este nevinovat și că nu se mai află în România.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: