Donald Trump respinge definitiv a doua dezbatere cu Kamala Harris

Sursa foto: Facebook/ Trump Daily

Donald Trump a exclus definitiv miercuri să participe la a doua dezbatere prezidenţială împotriva Kamalei Harris, concurenta sa democrată în cursa pentru Casa Albă, notează AFP.

„Nu va fi nicio revanşă!”, a scris miliardarul republican pe reţeaua sa, Truth Social, în ciuda propunerilor făcute de canalele CNN şi Fox News de a difuza o întâlnire faţă în faţă între cei doi candidaţi. „Kamala a declarat clar ieri că nu va face nimic diferit de Joe Biden, aşa că nu este loc de dezbatere”, a adăugat Trump.

Cu patru săptămâni înainte de un scrutin mai indecis ca niciodată, americanii nu vor avea dreptul să-i vadă pe candidaţii în cursă înfruntându-se a doua oară, aşa cum impune tradiţia.

Trump a invocat alte motive pentru a-şi explica refuzul. Tribunul a explicat în special că „este deja foarte târziu în proces, votul a început deja”.

De asemenea, el a subliniat că nu mai este nevoie să dezbată din nou, pentru că, în opinia sa, a dominat-o pe Kamala Harris pe 10 septembrie.

„Am câştigat ultimele două dezbateri, una cu Joe escrocul, cealaltă cu Kamala mincinoasa”, a asigurat Trump.

Potrivit multor observatori, însă, vicepreşedinta democrată a fost cel care a câştigat duelul lor televizat.

Fosta procuroare a reuşit să-şi atragă rivalul asupra subiectelor cele mai susceptibile să-i rănească ego-ul – participarea la mitinguri, nemulţumirea foştilor săi aliaţi politici, reputaţia internaţională -, împiedicându-l să-şi dezvolte propria viziune pentru ţară.

CNN a stabilit un ultimatum pentru joi ca Trump şi Harris să accepte să dezbată pe 23 octombrie pe undele sale la Atlanta, în Georgia. Omologul său conservator Fox News a propus o dezbatere în Pennsylvania pe 24 sau 27 octombrie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: