VIDEO SURSE Nicolae Ciucă, în şedinţa BPN: Adversarul nostru principal rămâne PSD. Are tendințe de partid stat

Sursa foto: Nicolae Ciucă

Joi, în ședința Biroului Permanent Național al PNL, Nicolae Ciucă le-a explicat liberalilor decizia de a încheia orice dialog politic cu PSD și a făcut un istoric al tensiunilor dintre cele două partide.

„Deciziile pe comisari, problemele la Legea pensiilor, acum problemele cu pensiilor militarilor și toate celelalte nu mai fost într-o minimă linie de respect. Toate astea ne-au determinat să nu mai avem dialog cu cei de la PSD”, le-a explicat Ciucă liderilor PNL.

Totuși, după această tiradă împotriva PSD, Nicolae Ciucă i-a anunțat pe liderii PNL că partidul va rămâne la guvernare „pentru a nu provoca o criză guvernamentală care să îi afecteze pe cetățeni”.

Redăm mai jos, integral, mesajul transmis de Nicolae Ciucă în ședința Biroului Permanent Național al PNL:

„Vreau să mă refer la ultimele evoluții politice, pentru a înțelege concret care este realitatea la zi în relația cu PSD. Am văzut ce s-a întâmplat pe situația comisarului european, legea pensiilor, proiectele pe care am vrut să le asumăm în legătură cu minerii și militarii, toate celelalte poziționări care nu au mai fost într-o minimă linie de respect față de adevăr. Inclusiv faptul că a ieșit să spună că nu am discutat aceste lucruri m-au determinat să nu mai am dialog cu liderul PSD.

A urmat decizia CCR. Am discutat cu toți specialiștii. Nimeni nu poate găsi un argument pentru ce s-a întâmplat acolo. Urmând firul obiectivului politic pe care l-au avut, rezultă dorința de a favoriza intrarea în turul 2 a lui George Simion și intenția improbabilă ca Marcel Ciolacu să câștige alegerile pe un scenariu similar cu cel din 2000.

Ca atare, avem decizia prin care am încheiat orice dialog politic cu PSD.

Rămânem la guvernare pentru a nu provoca o criză guvernamentală care să îi afecteze pe cetățeni. Probabil că am câștiga politic câteva procente dacă rupem guvernarea, dar am intra intr-o zona de instabilitate cu mari riscuri….

Sunt un om serios și nu voi face, așa cum nu am făcut-o niciodată în cariera mea, să pun interesul meu înainte de interesul țării, al stabilității.

Rămânem la guvernare pentru a putea să asigurăm administrarea țării, să putem proteja românii de tot ce înseamnă abuz, vedem cât de ușor se poate manifesta abuzul din partea PSD, vedem aceste demersuri absolut politicianiste. Nu am face altceva decât să lăsăm terenul liber unui singur partid care are tendințe de partid stat. Nu cred că e în asentimentul vreunuia dintre noi.

Toate aceste situații trebuie să ne unească și să ne întărească. Să ne motiveze și să avem toate instrumentele operaționale astfel încât să ne îndeplinim obiectivele: câștigarea alegerilor prezidențiale, pentru asta trebuie să intrăm în turul 2 și de aici încolo știm cu toții ce avem de făcut. Nu există altă cale: adversarul nostru principal rămâne PSD, dar luptăm cu toată lumea în campanie. Nu trebuie să lăsăm oportunități sau fisuri”.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: