Mariana Ioniţă (Ministerul Transporturilor): Un număr de 1.200 de kilometri de cale ferată sunt în modernizare

Sursa foto: Pexels

Aproape 600 de kilometri de cale ferată au fost modernizaţi, 1.200 de kilometri sunt în lucru, iar alţi 1.000 de kilometri se află în stadiu de pregătire, a declarat secretarul general al Ministerului Transporturilor şi Infrastucturii, Mariana Ioniţă. 

„Avem 587 de kilometri de cale ferată deja modernizată (…). În prezent sunt 1.200 de kilometri de cale ferată în lucru, în modernizare, încă 1.000 în pregătire. Avem şi proiecte de electrificare şi suntem (…) pionieri alături de Ministerul Energiei în utilizarea fondului de modernizare pentru electrificarea unor căi ferate, reînnoiri de linii şi aici am combinat toate programele de finanţare”, a spus Mariana Ioniţă, joi, la evenimentul „Building Our Sustainable Future – Soluţii sustenabile pentru mediul construit”.

De asemenea, ea a punctat că marile programe ale Ministerului Transporturilor se axează pe infrastructură, pe investiţii. „În acelaşi timp, departamentele din minister specializate în reglementări se ocupă şi de ceea ce circulă pe aceste infrastructuri şi avem politici publice în sensul reînnorii parcului auto, a reînoirii materialului rulant, digitalizării infrastructurilor existente”, a adăugat Mariana Ioniţă.

La rândul său, Pavel-Casian Niţulescu, reprezentant al Ministerului Energiei, a afirmat că este nevoie de o energie sigură, stabilă, flexibilă, ieftină.

În altă ordine de idei, el a punctat că eficienţa energetică este împărţită pe trei segmente, cel care ţine de partea industrială, de transporturi şi de construcţii şi clădiri.

Pavel-Casian Niţulescu a adăugat că eficienţa energetică a clădirilor înseamnă a avea materiale eficiente, cu consum redus de energie.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: