Dosarul 10 August: începe judecata pe fond la Tribunalul Militar. Contestațiile foștilor șefi din Jandarmerie, respinse

Sursa foto: Pixabay

Curtea Militară de Apel Bucureşti a decis, joi, 10 octombrie, că poate fi începută judecata pe fond în dosarul în care foşti şefi ai Jandarmeriei au fost trimişi în instanţă în cazul privind protestul din 10 august 2018, relatează Agerpres.

Astfel, dosarul, în care sunt vizați Cazan Laurențiu Valentin, Cucoș Gheorghe Sebastian, Sindile Ionuț Cătălin şi Buzatu George, se întoarce la Tribunalul Militar. Decizia magistraţilor deschide calea pentru a „fi judecaţi, în sfârşit, jandarmii acuzaţi că au ordonat lovirea şi gazarea a mii de protestatari paşnici”, au anunțat și reprezentanții Comunității Declic, potrivit News.ro.  Curtea Militară de Apel Bucureşti a decis, joi, că poate fi începută judecata pe fond în dosarul în care foşti şefi ai Jandarmeriei au fost trimişi în instanţă în cazul privind protestul din 10 august 2018, transmite Agerpres.

„Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii col. Laurenţiu Valentin Cazan, col. (r) Gheorghe Sebastian Cucoş, col. (r) Cătălin Ionuţ Sindile şi plt. adj. şef George Buzatu împotriva încheierii 137/26.06.2024 pronunţate de Tribunalul Militar Bucureşti. (…) Definitivă”, se arată în minuta deciziei

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: