VIDEO Nicolae Ciucă: Cota unică va fi menţinută şi în 2025, aşa cum a propus PNL

Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă joi că în urma acordului primit de la Comisia Europeană, cota unică va fi menţinută şi în 2025, aşa cum a propus PNL şi nu vom avea impozit progresiv, cum ar fi vrut PSD. El mai spune că vor continua şi creşterea contribuţiei la Pilonul 2, pentru pensii mai mari. În plus, mai spune liderul PNL, Comisia Europeană susţine şi demersul liberal de creştere a bonificaţiei pentru buni-platnici, de la 3% la 5%.

”Propunerile PNL pentru clasa de mijloc au fost acceptate de Comisia Europeană. Cota unică, cea mai bună pentru România, rămâne în vigoare şi în anul 2025, aşa cum a susţinut PNL. Nu va fi impozit progresiv, aşa cum îşi doresc Marcel Ciolacu şi PSD”, a anunţat liderul PNL într-un clip video pe Facebook.

Nicolae Ciucă mai spune că o altă propunere liberală, creşterea cotei de contributivitate, eşalonat, de la 4,75% la 6% la Pilonul II de pensii a primit girul Comisiei.

”Am început creşterea cotei de contribuţie în mandatul meu de premier şi continăm. PNL rămâne garantul Pilonului II, pentru ca românii să aibă mai mulţi bani la pensie”, arată liderul PNL.

Ciucă menţionează că Comisia Europeană susţine şi demersul liberal de creştere a bonificaţiei pentru buni-platnici, de la 3% la 5%.

”Sunt 560.000 de firme în România care îşi plătesc taxele la timp. Este vremea să arătăm respect pentru antreprenori. PNL rămâne principalul aliat al clasei de mijloc, al românilor care muncesc şi au iniţiativă”, mai declară Ciucă în mesajul video.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: