VIDEO Ciprian Dobre (PNL) despre cazul Nelu Tătaru: Nu cred că primirea unor astfel de bunuri intră în competența DNA

Foto Inquam

Nelu Tătaru, medic și fost ministru al Sănătății, a fost acuzat că ar fi luat mită de la aproape 50 de pacienți sau rudele ale lor, într-un interval de trei luni. Procurorii susțin că Nelu Tătaru ar fi primit sume de bani cuprinse între 100 și 500 de lei sau produse alimentare pentru consultații, rețete sau operații. Fostul ministru se declară nevinovat.

Vicepreședintele PNL Ciprian Dobre, invitat la Puterea Știrilor, a comentat aceasta situație subliniind că are totuși multe semne de întrebare.

„Eu sunt avocat de profesie și aș putea să am păreri personale. Însă ca reprezentant al unui partid politic, înainte de orice, este important ca noi să lucrăm pentru a spori încrederea în instituțiile publice.(…). Am și eu suficiente semne de întrebare, însă pentru mine, ca politician și membru al Partidului Național Liberal, este important să nu denigrezi instituțiile statului român”.

Liberalul spune că într-o situație de acest gen este bine să faci un pas înapoi și să te retragi din viața publică pentru o vreme.

 „Cred că, până la urmă, cel mai important lucru este ca atunci când o instituție a statului român s-a sesizat împotriva noastră, chiar dacă facem și politică, trebuie să ne punem la dispoziția organismelor de cercetare, să facem un pas lateral din viața publică, să așteptăm soluțiile. Și în primul rând, ceea ce este foarte important este ca apărarea să-și facă treaba așa cum o face și Parchetul”.

Dobre considera ca acest caz ar trebui cercetat de una dintre instituțiile juridice din Vaslui.

„Vom vedea. Eu, cel puțin, am un semn foarte mare de întrebare și mă duc exact la scopul înființării Direcției Naționale Anticorupție și cred că acest caz, nu știu,  ar fi trebuit cercetat de un Parchet regular al Judecătorie Vaslui, al Tribunalului Vaslui, ș.a.m.d. de pe lângă Tribunalul Vaslui sau Judecătoria Vaslui.

Nu cred că primirea unor astfel de bunuri, cum au fost ele enumerate în mod plastic, ar intra neapărat în competența Direcției Naționale Anticorupție. Cred că lucrurile serioase trebuie discutate serios și atunci să lăsăm găinăriile în seama în seama altora”, a semnalat Ciprian Dobre.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: