VIDEO Dobre: Propun înființarea tribunalului achizițiilor publice cu soluții rapide pentru investițiile esențiale

Ciprian Dobre, invitat Puterea Știrilor 10.10

Pentru a candida la alegerile parlamentare pe listele PNL, Ciprian Dobre a demisionat din funcția de prefect al județului Mureș. Printre proiectele pe care le are în vedere se află  propunerea de modificare a Constituției pentru schimbarea modului de funcționare a CCR și înființarea unui tribunal al achizițiilor publice.

„Acesta ar trebui să fie format, pe de o parte, din judecători cu experiență în materie de achiziții publice, care să aibă la îndemână un corp al experților pentru expertizele judiciare în diferite specialități ce trebuie făcute în dosare. În acest fel, achizițiile publice importante, cum sunt tronsoanele de autostradă, poduri, canalizări, lucrări din domeniul energiei, să nu mai fie blocate din cauza litigiilor. Orice proces, orice litigiu unde statul român finanțează mai mult de 10 milioane de euro să se finalizeze definitiv în 100 de zile”, a afirmat liberalul în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

Un alt proiect, a mai adăugat Ciprian Dobre, este introducerea, în cadrul dirigenției eventual, a unui curs despre dependențe.

„Copiii noștri sunt predispuși la tot felul de adicții, de la telefonul mobil și jocuri, la aplicații și alcool sau droguri. Iar noi, sistemul nostru național de educație nu îl combatem, suntem doar reactivi și constatăm că a crescut consumul de droguri. Constatăm că acești copii stau mai mult de 6 ore pe tablete și telefoane. Constatăm că fumatul în rândul copiilor este de nu știu cât la sută. Constatăm că se consumă alcool și nu știu ce procent dintre copiii de până la 16 ani au consumat cel puțin o dată alcool.  (…) O lege foarte fermă care să ducă la suspendarea activității agenților economici care vând alcool, țigări sau alte substanțe considerate periculoase. Tot pe educație, un lucru care nouă ni se pare important este faptul că s-a constatat că 80% dintre absolvenții de învățământ superior în România profesează în alte domenii decât cel în care s-au pregătit. Această cifră ar trebui să ne dea foarte mult de gândit și să ne dăm seama că de la clasa întâi până la clasa a douăsprezecea, acești copii, cu unele excepții, nu beneficiază de o consiliere pentru orientarea în carieră”, a explicat invitatul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: