Alegerile prezidențiale se apropie cu pași repezi. În total, 12 persoane s-au înscris în cursă. O candidatură, cea a lui Miron Cozma, a fost respinsă de BEC. Biroul a aprobat candidatura Dianei Șoșoacă, dar aceasta a fost respinsă de Curtea Constituțională. PS News vă prezintă în continuare studiile candidaților la prezidențiale.
George Simion
Simion a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București în 2005. A urmat până în 2008 cursurile de licență ale Facultății de Administrație și Afaceri a Universității din București. A urmat programul de masterat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în perioada 2008-2010, cu specializarea „Crimele comunismului‟.
Elena Lasconi
În CV-ul Elenei Lasconi de pe site-ul Primăriei Câmpulung nu figurează numele facultății din Deva absolvite, ci doar faptul că și-a luat licența la ASE, fapt ce a dat naștere la numeroase comentarii. Iar alte comentarii au apărut legat de faptul că au trecut 11 ani de când Elena Lasconi a absolvit liceul și până când a luat licența.
Jurnaliștii Newsweek spun că Elena Lasconi a ținut secret faptul că a absolvit Universitatea Ecologică din Deva, catalogând-o drept un student slab. Interesant e că în CV, la capitolul „educație”, Lasconi menționează doar: 2001: Economist licențiat al ASE București în profilul economic managementul turismului și comerțului.
Călin Georgescu
Călin Georgescu este absolvent al Colegiului de Recuperare Funciară, Institutul de Agronomie Nicolae Bălcescu din București. După absolvirea facultății în 1986, a dobândit experiență suplimentară prin misiuni în Regatul Unit și Statele Unite. A obținut titlul de doctor în științe agricole în 1999. În 2007 a absolvit programul postuniversitar „Securitate și apărare națională – geopolitică și geostrategie” al Colegiului Național de Apărare „Carol I”.
Nicolae Ciucă
Ciucă a terminat îm 1985 Liceul Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, trei ani mai târziu, absolvind Școala Militară de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.
În 1995, promovează cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, în Facultatea Interarme, cu Specialitatea Arme Întrunite din București. În perioada 1990-2000, Ciucă urmează diverse cursuri de perfecționare, iar în 2003, devine doctor în științe militare cu teza Dimensiunea angajării Armatei României în operații întrunite multinaționale, în cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I”.
De asemenea, în 2006, își continuă studiile în materie militară prin absolvirea unui masterat în Studii Strategice în cadrul Colegiului de Război al Forțelor Terestre din SUA.
Marcel Ciolacu
Ciolacu o licență în drept, luată în 2004. Potrivit CV-ului afișat pe site-ul Camerei Deputaților, Ciolacu a absolvit în 1995 Facultatea de Drept a Universității Ecologice din București, cu toate că respectiva facultate a primit autorizare provizorie în mai 1995. Ulterior s-a descoperit că de fapt, acea dată nu reprezenta decât data la care a terminat studiile de licență, acesta dând examenul de licență abia în anul 2004, la 9 ani de la terminarea studiilor.
Între 2008 și 2009, a urmat un curs de perfecționare în domeniul securității și apărării naționale la Colegiul Național de Apărare din București, catalogat de presă ca o „fabrică de diplome pentru politicieni.” Între 2010 și 2012 a urmat un masterat în managementul sectorului public la Școala Națională de Studii Politice și Administrative.
Mircea Geoană
Geoană a absolvit Liceul Sf. Sava din București în 1977, unde a urmat profilul real. Apoi a urmat cursurile Facultății de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic București precum și ale Facultății de Drept din București.
A urmat cursurile „Ecole Nationale d’Administration de Paris” în 1992 precum și cursul despre Instituții Democratice al NATO. Este de asemenea doctor în economia mondială la Academia de Studii Economice din București. În perioada în care a fost ambasador al României la Washington, a urmat Programul de dezvoltare managerială al Grupului Băncii Mondiale, în cadrul Harvard Business School.
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor a devenit în 1998 profesor de filosofie la Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de filosofie. Anterior, în 1993 a devenit medic veterinar, după ce a absolvit cursurile Universității de Științe Agricole Cluj, Facultatea de medicină veterinară.
Cristian Diaconescu
în 1983, Diaconescu a absolvit Universitatea din București, Facultatea de Drept. În același an a fost numit judecător la Judecătoria Sectorului Agricol Ilfov. Ulterior, în anul 2007, Cristian Diaconescu și-a dat doctoratul în dreptul comerțului internațional la Academia de Studii Economice.
Ludovic Orban
După finalizarea studiilor medii la Liceul „Andrei Șaguna” din Brașov (1981), Orban a absolvit cursurile Facultății de Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul Universității din Brașov (1988) și studii postuniversitare la Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (1993).
Cristian Terheș
Terheș a studiat teologia la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Apoi a studiat jurnalismul la Fullerton College și a lucrat la Santiago Canyon College, ambele din statul american California.
Ana Birchall
Ana Birchall este licențiată în științe juridice și șefă de promoție. A ales să urmeze cursurile de masterat în drept la Yale Law School din SUA. A absolvit masteratul în drept cu mențiunea „magna cum laude” în cursuri precum „Dreptul falimentului”, „Reorganizare financiară – bancară și comercială și dreptul internațional”.
Ana Birchall și-a continuat studiile la Yale Law School, urmând cursurile de doctorat.
Autor
-
Robert Manea este absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București și al European Academy of Diplomacy din Varșovia. Are o experiență de peste 7 ani în presa din țară, acoperind subiecte de politică internă și externă.
View all posts
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News