Meta a eliminat conturi false în R.Moldova care vizau vorbitorii de limbă rusă cu o campanie anti-europeană

Sursa foto: Pixabay

Meta Platforms a anunţat vineri că a eliminat o reţea de conturi de grup care viza vorbitorii de limbă rusă din R.Moldova şi susţineau partidele proruse înainte de alegerile din 20 octombrie din această ţară, invocând încălcarea politicii companiei privind conturile false, relatează Reuters.

La rândul lor, autorităţile din R.Moldova au anunţat că au blocat zeci de canale Telegram şi chatbot-uri legate de o campanie prin care alegătorilor li să promiteau bani pentru a vota „nu” la referendumul de săptămâna viitoare pe tema apartenenţei la UE, referendum organizat în paralel cu alegerile prezidenţiale.

Preşedinta proeuropeană Maia Sandu îşi doreşte un al doilea mandat şi consideră referendumul privind aderarea la blocul celor 27 de membri drept piatra de temelie a politicilor sale.

Conturile Meta false postau critici la adresa lui Sandu, a politicienilor pro-europeni şi a legăturilor strânse dintre Moldova şi România şi susţineau partidele pro-ruse din Moldova, a declarat compania.

Compania a declarat că operaţiunea sa a vizat 12 conturi de ştiri fictive, în limba rusă, care pozau în entităţi independente cu prezenţă pe mai multe servicii de internet, inclusiv Facebook şi Instagram, deţinute de Meta, precum şi pe Telegram, OK.ru şi TikTok.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: