Prezidențiale 2024. Jurnal de campanie – 14 octombrie

Jurnal de campanie – 14 octombrie: Sărbătoare mare în ortodoxia din România: hramul „Sf. Parascheva”, la Iași. Ludovic Orban a ajuns primul la moaște și bate din pumni că le-a luat-o înainte celorlalți candidați la alegerile prezidențiale.

Azi anunțăm și un denunț penal la DNA Cluj împotriva lui George Simion și o Elena Lasconi care ne-a obișnuit cu ignoranța sa: nu știe ce trupe NATO sunt în România sau ce face Turcia în regiune și ridicăm o problemă despre care se știa totuși de ceva vreme: Este Mircea Geoană – candidatul oficial al Bisericii Adventiste? Ce rol are „Misiunea Muntele Tabor”?

 

  • Elena Lasconi a inventat noi inamici pentru România și consideră că Hamas, China sau Coreea de Nord ne amenință. Aceasta a precizat că anumite țări au declarat vor dictatura în „occident”. Declarația ei ar putea înfuria Beijingul, de care România are oricum nevoie pentru că economia UE din prezent este dependentă de China.

„Întotdeauna civilizația occidentală, libertatea, democrația au avut dușmani. Și sunt dușmani pe față. Și când mă gândesc la asta, mă gândesc la Rusia, China, Coreea de Nord și Iran. Bineînțeles, și teroriștii Hezbollah și Hamas. Ei au declarat public că vor să înlocuiască această civilizație care nouă ne place. (…) Ei au declarat public că vor să înlocuiască asta cu dictatura”, a precizat Lasconi, într-un interviu pentru Europa Liberă.

  • Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea (BAZS) își afișează preferința pentru candidatul independent Mircea Geoană.

 

Un colaborator al lui Mircea Geoană, Dumitru Borțun – actualul președinte la organizației non guvernamentale civico-politică „Mișcarea România renaște” – s-a botezat în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea (BAZS) unde a desfășurat o precampanie cu sprijinul direct al BAZS care l-a acreditat pentru a predica la amvoanele adventiste românești din țară și din străinătate, și l-a sprijinit în mediatizarea mesajului său politico-religios printr-o prezență susținută în emisiunile, podcast-urile, evenimentele Centrului Media al BAZS – Speranța TV și al publicațiilor BAZS. În decembrie 2023, BAZS inițiază un program de susținere abia voalată a candidaturii lui Mircea Geoană intitulat „Misiunea Muntele Tabor”. Responsabilul acestui program este un predicator adventist George-Ovidiu Doca, ce a candidat, fără succes, în 2016, primul pe lista ALDE Bihor pentru Camera Deputaților.

„Misiunea Muntele Tabor” și „Procred”, ambele dirijate de aspirantul politic George-Ovidiu Doca, au participat la precampania prezidențială prin organizarea mai multor concerte, după modelul gospel-ului politic american, la care invitatul a fost Mircea Geoană. Un astfel de eveniment a fost concertul extraordinar „Credință, libertate și prietenie”, organizat de Ambasada României în Statele Unite împreună cu „Procred” Music, cu ocazia sărbătoririi celor 20 de ani de la aderarea României la NATO.

 

  • Denunț penal la DNA Cluj împotriva lui George Simion

 

Jurnalistul Cornel Ivanciuc a anunțat în exclusivitate că împotriva lui George Simion, candidatul AUR pentru alegerile prezidențiale, a fost depus un denunț penal la DNA Cluj.

 

„Vestea bună pe care v-o dau în exclusivitate la Departamentul de Investigații este că împotriva lui George Simion s-a depus un denunț penal, la DNA Cluj, căruia i s-a dat curs acum circa două luni. Deci acțiunea împotriva lui George Simion a început. Eu sunt absolut convins că la nivelul țării, la nivelul organizațiilor AUR, unde se întâmplă aceste samavolnicii, există persoane care probabil că și ele au depus denunturi penale la DNA. Așteptăm legea să-și facă mendrele, să-și urmeze calea”, este mesajul jurnalistului de pe pagina de TikTok, Departamentul de Investigații.

 

  • Ludovic Orban cere ajutor „electoral” la racle cu moastele „Sf. Parascheva” Primul candidat la alegerile prezidențiale care a ajuns la Iași cu ocazia hramului „Sf. Parascheva” este Ludovic Orban. Întrebat de inflația de candidați la prezidențiale care vor fi prezenți la Iași în aceste zile, el a susținut că cei care vin la hram doar în ani electorali fac „o mare greșeală”. De verificat dacă Orban ajunge an de an la Iași pe 14 octombrie sau merge pe principiul celui care aruncă primul cu piatra…

 

Alegerile parlamentare şi prezidenţiale în 2024 au loc în trei duminici consecutive: 24 noiembrie – primul tur al alegerilor prezidenţiale; 1 decembrie – alegerile parlamentare; 8 decembrie – al doilea tur al alegerilor prezidenţiale

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: