Bogdan Stoica: Despre migranți nu se vorbește

Bogdan Stoica

Văd valuri de indignare în presă, după știrea cu ucrainenii care vând Starlink-uri rușilor, iar ăia le folosesc ca să-i bombardeze mai eficient. Mi se pare bizar. Indignații ar trebui să se uite pe dosarul de la Alba, cu traficanții de migranți. Să-și facă o idee despre pericolul nediscutat pe care-l reprezintă aceste valuri migratoare organizate chiar de infractori români, cu complicitatea tacită a statului român, care astfel aprovizionează piața muncii din România cu lucrători care momentan se mulțumesc cu puțin și lasă loc unor posibile incidente viitoare cum n-am mai avut.

Îți fac un rezumat: la Alba au fost judecați 13 infractori români, care au adus ilegal în România vreo 200 de migranți, timp de șase luni, pentru care au încasat vreo 300.000 de euro. 11 din cei 13 infractori au primit sume modice, pe când liderul grupării, fost polițist, cu mai multe condamnări pentru trafic de migranți, a păstrat pentru el vreo 200.000 de euro. Membrii bandei discutau pe Signal, de pe numere de telefon din țări europene unde mandatele de interceptare a convorbirilor se dau greu (Slovenia), iar singurul criteriu în alegerea clienților care aveau 3.000 de euro era mărimea lor. „- Am 9 în momentul ăsta, câți îți pot trimite? Ai micuți 7? Dacă îs mari, mai mult de 6 nu. Fă-le poze lângă o ușă, să pricep cât îs de mari. Ăștia 4 îs bețe. Buni”.

Cu alte cuvinte: în țara asta poate ajunge orice psihopat,  pedofil, criminal, terorist care nu ocupă mult loc și are 3.000 de euro. Dacă are 6.000 de euro, poate fi și gras. Cu alte cuvinte, poți omorî și jefui azi o familie în Kabul sau în Dhaka, apoi iei legătura cu băeții din România și vii încoace. Îți iei un job de livrator, să poți face filaj la orice obiectiv vrei tu, până o veni momentul să tai un gât, să violezi o minoră, să ajuți verișorii să arunce ceva în aer. Nu te suspectez de intenții bune cât timp ai venit pe circuitul ăsta, ilegal și nici pe statul român nu-l suspectez că te caută, că n-am văzut nici măcar un polițist legitimând vreodată vreun migrant. În timpul liber, te împrietenești cu români și discutați despre ucrainenii care îi ajută pe ruși. E scandalos!

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: