Siegfried Mureşan: Încălcarea legii nu poate fi niciodată o opțiune pentru un primar

Foto Facebook Siegfried Muresan

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan afirmă, referitor la scandalul izbucnit în jurul lucrărilor de modernizare a planşeului de la Pasajul Unirii din Bucureşti, că argumentaţia primarului S4, Daniel Băluţă, conform căreia a încălcat o lege pentru a face bine oamenilor este una periculoasă. 

„Încălcarea legii nu poate fi niciodată o opțiune pentru un primar.
Argumentația primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, cum că încalcă legea pentru a face un bine oamenilor este o argumentație populistă, este periculoasă și nu are nicio legătură cu democrația și cu statul de drept.
Orice lucru bun pe care îl facem pentru oameni trebuie să îl facem în primul rând cu respectarea legii”, a scris Mureşan pe pagina sa de Facebook.

Conflictul dintre primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, s-a amplificat din cauza lucrărilor de consolidare a planșeului din Piața Unirii. Nicușor Dan a acuzat Primăria Sectorului 4 că a demarat lucrările fără avizele necesare, cu o autorizație emisă ilegal de Primăria Sectorului 3. El a subliniat că terenul aparține Municipiului București, nu Sectorului 4, și că lucrările sunt neautorizate. De cealaltă parte, Băluță susține că terenul aparține Apelor Române și că lucrările sunt urgente pentru siguranța publică. Miza începerii rapide a lucrărilor ar aduce Primăriei Sectorului 4 avantaje, cum ar fi reducerea timpului de autorizare și accesul rapid la fondurile guvernamentale din programul Anghel Saligny, pentru care contractul atribuit este de 867 milioane de lei. Nicușor Dan insistă că sunt necesare multiple avize de la diverse instituții, inclusiv Apele Române, Metrorex și Ministerul Culturii, înainte ca proiectul să poată continua.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: