VIDEO Ciolacu, despre șantierul de la Unirii: Am vorbit cu domnul Băluță și i-am spus că nu este permis ce se întâmplă

Sursa foto: Inquam photos/George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a confirmat, marți, că luni seara, a avut o discuție cu primarul Sectorului 4, Daniel Băluță (PSD), în legătură cu șantierul de la Piața Unirii și că i-a spus acestuia că „nu este permis ce se întâmplă”. Ciolacu a precizat că așteaptă să se pronunțe instanța și că banii pentru proiectul de refacere a planșeului Unirii „se dau când încep lucrările”.

„Din punctul meu de vedere n-a câștigat nimeni, toată lumea a pierdut. A pierdut și primarul general, și primarul de sector. Nu trebuia să se ajungă la acest lucru. În acest moment, lucrurile sunt în instanță, am înțeles că domnul Băluță a retras organizarea de șantier, ce se făcea acolo. Așteptăm instanța”, a declarat Marcel Ciolacu, marți, la sediul PSD.

Premierul a mai spus că nu este atributul lui să știu cine trebuie să emită autorizația de construire.

„Nu se întâmplă nimic cu niciun ban. În primul rând, a fost o minciună care a depășit imaginația cuiva, că acei bani s-au livrat, se fură. Banii se dau când încep lucrările. N-a început nicio lucrare. Banii sunt alocați pe credit de angajament, așa funcționează o administrație”, a adăugat Ciolacu.

Întrebat dacă este în regulă ca o primărie de sector să dea autorizație pentru altă primărie de sector, liderul PSD a replicat: „Eu nu pot continua acest dialog în termenii pe care îi puneți dvs. pentru că nu știți nici dumneavoastră adevărul și nu-l știu nici eu. Eu nu comentez nici ce spune domnul Băluță, nici ce spune domnul primar general. Eu vreau să văd ce spune instanța”.

„Da, am vorbit cu domnul Băluță și i-am spus că nu este permis ce se întâmplă, nici de partea primarului general, nici ce se întâmplă în spațiul public.

Eu am înțeles totuși că domnul Băluță, cu o zi înainte, a prezentat ce se va face.

Din punctul meu de vedere și după cum am văzut expertizele și faptul că acum 2 ani domnul primar general spunea că e o urgență acel pasaj, între timp nu mai e o urgență. Mi se pare că intrăm într-o zonă prea neserioasă”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă ar trebui modificate atribuțiile primarului general și ale primarilor de sector, premierul a răspuns: „Legea trebuie respectată, În acest moment, există o lege cu atribuțiile fiecăruia. Dacă vrem să modificăm ceva, se merge la Parlament”.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: