Roman despre situaţia creată privind reabilitarea planşeului Unirii: O mineriadă administrativă a PSD

Sursa foto: Partidul Naţional Liberal

PNL consideră că situaţia creată privind reabilitarea planşeului Unirii reprezintă „o mineriadă administrativă a PSD”, a declarat, marţi, deputatul Florin Roman, care a susţinut că primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a avut „toate argumentele legale” pentru oprirea lucrărilor.

„Noi, liberalii, o vedem ca o mineriadă administrativă a Partidului Social Democrat şi spun asta în calitate de fost preşedinte al Comisiei de administraţie publică din Camera Deputaţilor. Primarul general a avut toate argumentele legale să afirme că e necesară oprirea lucrărilor, întrucât nu poţi să eliberezi autorizaţie de construire în România fără obţinerea tuturor avizelor. Acest lucru este total ilegal, cum la fel de ilegal e, probabil, şi ce s-a întâmplat cu acea intabulare care de urgenţă trebuie rectificată”, a afirmat Roman, la Parlament, întrebat despre situaţia conflictuală apărută între primarul general şi primarul Sectorului 4 pe problema reabilitării planşeului Unirii.

Potrivit lui Roman, această situaţie arată „ce poate face PSD atunci când acaparează toate instituţiile statului”.

„Aici vorbim de o complicitate (…) a lupilor puşi paznici la oi, pentru că e o complicitate a tuturor instituţiilor, fie că vorbim de Primării de sector, de Poliţie locală, de ISC sau de cei de la cadastru de la Bucureşti şi aici lucrurile trebuie lămurite foarte rapid”, a adăugat deputatul liberal.

El a amintit că premierul Marcel Ciolacu a fost preşedintele Comisiei de Cod administrativ în legislatura trecută şi „ştie foarte bine că primarul de sector a încălcat legea”.

„Domnul prim-ministru Marcel Ciolacu spunea că nu ştie cine are dreptate. Îmi amintesc foarte bine că a fost chiar preşedintele Comisiei de Cod administrativ din partea Partidului Social Democrat în legislatura trecută şi sunt convins că ştie foarte bine că acolo primarul de sector a încălcat legea, apoi a instigat la violenţă prin Poliţia locală şi, practic, primarul general a restabilit ordinea, conform legii”, a explicat Florin Roman.

Deputatul PNL a subliniat că primează legea, iar primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, „a coborât lupta politică în administraţie”, iar poliţişti locali şi-au permis să-l ameninţe pe primarul general. Acţiunea Poliţiei naţionale a fost în baza legii, a completat Roman.

„Lucrurile sunt foarte clare în baza legii şi regret că domnul Băluţă a intrat în acest joc al Partidului Social Democrat şi a coborât lupta politică în administraţie. (…) Am văzut poliţişti locali care îşi permiteau să ameninţe primarul general (…) ceea ce este inadmisibil şi este şi ilegal modul în care au instigat la violenţă. (…) Aici discutăm de un litigiu între Primăria generală şi Primăria de sector care trebuie soluţionat de către instanţă atât timp cât s-a forţat de către domnul Băluţă în acest fel”, a mai spus Roman.

În opinia sa, şi intervenţia prefectului Bucureştiului a fost ilegală. „La fel de ilegală, din punctul meu de vedere, a fost şi intervenţia prefectului Bucureştiului, tot un reprezentant al PSD care, în loc să verifice legalitatea emiterii acelei dispoziţii, eliberării acelei autorizaţii de construire, s-a plasat automat, fără niciun fel de documentare, de partea primarului de sector”, a transmis Florin Roman.

Întrebat dacă PNL a discutat cu ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, deputatul liberal a spus că prevederile legale arată că Poliţia naţională nu are niciun fel de atribuţii de a interveni atunci când există un litigiu civil între Primăria generală şi Primăria de sector.

„Eu cred că nu e un secret pentru nimeni şi nu trebuie să fim ipocriţi că foarte mulţi din cei care ajung în zona asta Poliţiilor locale de sector au şi legătură cu lipitul afişelor şi cu campania electorală a celor candidaţi”, a mai susţinut Roman.

„În momentul în care duci astfel de persoane în această zonă, total nepregătite şi care au alte abilităţi de a lupta în stradă pentru un partid şi altul şi nu cunosc nici disciplina în construcţii, nici prevederile legale, ajungem în astfel de situaţii, când nişte personaje, care n-au ce îmbrăca uniforma unei Poliţii, fie naţionale, fie locale, ajung să ameninţe un primar general”, a completat Florin Roman.

Luni seara, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a emis o dispoziţie în baza căreia Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti împreună cu angajaţii ALPAB şi ai Administraţiei Străzilor să desfiinţeze construcţiile ilegale amplasate pe terenul administrat de PMB în zona Unirii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: