OCDE renunţă la o misiune anti-corupţie în Ungaria, într-un gest fără precedent

Sursa foto: bloomberg

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a anulat marţi o misiune în Ungaria unde urma să discute despre măsuri anti-corupţie, invocând eşecul guvernului de a acţiona pe baza recomandărilor sale anterioare, relatează Reuters.

OCDE a precizat că este prima dată când o astfel de misiune la nivel înalt a fost anulată.

Programată pentru marţi şi miercuri, reuniunea a fost anulată din cauza a ceea ce OCDE a descris ca fiind incapacitatea guvernului premierului Viktor Orban de a asigura o reprezentare suficientă a miniştrilor şi a înalţilor funcţionari pentru eveniment.

„Misiunea la nivel înalt decisă de Grupul de lucru pentru corupţie în decembrie 2023 era menită să discute despre eşecul guvernului Ungariei de a face progrese tangibile în abordarea recomandărilor de lungă durată”, a declarat OCDE.

Aceste recomandări se refereau la ceea ce OCDE a descris ca fiind lipsa de înţelegere a guvernului maghiar cu privire la expunerea la riscul de luare de mită în străinătate şi la absenţa unei strategii pentru detectarea şi investigarea cazurilor de luare de mită în străinătate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: