VIDEO N. Moldovan, despre referendum: R. Moldova își dorește stabilitate, prosperitate alături de un partener puternic

Nina Moldovan, invitat Puterea Știrilor 15.10

Duminică, 20 octombrie, cetățenii R. Moldova sunt chemați la urne să-și aleagă noul președinte. Tot atunci este organizat și referendumul privind aderarea țării la Uniunea Europeană.

„Pe site-ul Ambasadei Republicii Moldova la București sunt toate detaliile, avem 16 secții de votare în toată țara, cu adresele lor exacte. În București sunt trei, în Cluj – două, iar în restul orașelor în care este comunitate de basarabeni mare este câte o secție:  în Iași, Oradea, Craiova, Galați ș.a.m.d. iar în Cluj, după cum spuneam, sunt două secții de votare tocmai pentru că ne așteptăm la o prezență la vot numeroasă”, a afirmat Nina Moldovan, consul onorific al R. Moldova la Cluj-Napoca, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

Pentru organizarea unui număr mare de secții, autoritățile din R. Moldova au avut sprijinul Ambasadei de la București, a Consulatului General și, local, al Casei de Cultură din Cluj-Napoca, al Primăriei și al Prefecturii. În ce privește miza reală a referendumului, Nina Moldovan spune că aceasta este una majoră în contextul geo-politic actual. Mai mult decât oricând, spune aceasta, R. Moldova își dorește stabilitate și prosperitate, iar acest lucru nu este posibil fără un partener puternic.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: