Cât scot părinții din buzunar pentru programul gratuit „Școala după școală” în București

Sursa foto: unsplash

Scandal în sectorul 2 al Capitalei. Părinții elevilor care învață în mai multe școli din zonă acuză autoritățile locale de discriminare. Mărul discordiei? Programul „Școala după școală”. Deși este gratuit, părinții sunt obligați de primărie să contribuie financiar pentru ca elevii să beneficieze de orele suplimentare oferite prin acest proiect. 

La mai bine de o lună de la începerea școlii, în Sectorul 2 al Capitalei, programul „Școala după școală” funcționează în regim de avarie, cu riscul de a fi suspendat. „Deși programul este gratuit, primăria solicită părinților să contribuie și ei financiar. Mulți, însă, nu-și permit acest lux. Este motivul pentru care în multe unități de învățământ timpul alocat orelor suplimentare s-a redus redus, iar în alte școli proiectul este blocat”, a explicat pentru „Adevărul” Iuliana Constantinescu, președintele părinților Liceului teoretic „Lucian Blaga”.

În prezent, la acest program participă 16 unități de învățământ din sectorul 2. „Numărul lor a crescut exponențial, pe măsură ce școlile au descoperit că pot obține bani de la primăria de sector. Și, evident, au avut spațiu unde să desfășoare aceste ore. Căci spațiul este o mare problemă. Școlile în care nu există spațiu degeaba primesc bani, căci proiectul este mort din fașă”, a mai spus reprezentantul părinților.

Sumele de bani alocate au crescut și ele de la an la an. „Dar, din păcate, nu suficient de mult. La început, am avut 30 de lei, apoi 35 de lei acum am ajuns la 40 de lei pe zi pentru fiecare elev. În acești bani intră atât mâncarea copiilor, masa caldă prevăzută în proiect, cât și salariul profesorilor care prestează aceste ore suplimentare”. 

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: