O femeie a reciclat sticlele adunate de la pelerinii din Iași. Câți bani a reușit să strângă

Sursa foto: unsplash

O  mamă singură din Iași a strâns sute de PET-uri reciclabile de la cei care au participat la cel mai mare pelerinaj ortodox din România, dedicat Sfintei Parascheva.

Alina T. din Iași se confruntă cu dificultăți financiare, fiind nevoită să își întrețină singură băiatul de 12 ani. Fără un venit stabil, ea a găsit o soluție inedită: a început să strângă PET-uri de la pelerinii care participă la evenimente religioase. De câteva zile, umblă pe străzi, adunând recipiente reciclabile pentru a obține garanția de 50 de bani pe fiecare sticlă, relatează cotidianul Bună Ziua Iași.

De câteva zile vin la coada de la Sfânta Parascheva și adun sticle, doze, ce se poate returna pentru cei 50 de bani. Am nevoie de bani ca să îmi îngrijesc copilul, deoarece sunt singură. Este greu, nu am ce să zic, dar trebuie să pun ceva de mâncare pe masă. Am învățat să mă descurc singură toată viața, m-am despărțit de soț în urmă cu câțiva ani, e mai bine așa, deoarece aveam numai probleme cu el. Mi-am luat copilul și am plecat unde am găsit și eu să stau, însă nu am renunțat la el, nici nu am vrut să mă gândesc la asta”, spune Alina T, conform sursei citate.

Alina a strâns peste 300 de sticle pe zi, reușind să adune aproximativ 180 de lei. Ea consideră că această metodă de a câștiga bani este o soluție pe termen lung și nu ar trebui să fie judecată pentru acest lucru. În plus, autoritățile intenționează să crească valoarea garanției pentru sticle de la 50 de bani la 1 leu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: