Debut de vot anticipat cu prezență record, în Georgia, unul dintre statele decisive în lupta pentru Casa Albă

Sursa foto: Photo by Marialuisa Rincon

Secțiile de votare s-au deschis în statul Georgia, pentru votarea anticipată, iar în doar câteva ore a fost doborât recordul de prezență, scrie CNN. Georgia este considerat un stat-cheie în alegerile care vor stabili următorul președinte al SUA. În urmă cu patru ani, Trump a pierdut aici în fața lui Biden.


Peste 328.000 de voturi au fost acordate marţi, a afirmat pe reţeaua X Gabe Sterling, de la biroul secretarului de stat din Georgia. „Deci cu recordul din prima zi de vot anticipat şi voturile în absenţă acceptate, avem peste 328.000 de voturi până acum”, a spus el.

Recordul precedent pentru prima zi a fost de 136.000 de voturi, în 2020, a adăugat Sterling.

Acest stat decisiv este unul dintre cele mai îndeaproape monitorizate la aceste alegeri, în timp ce fostul preşedinte Donald Trump încearcă să îl recâştige după ce, în urmă cu patru ani, a pierdut acolo în faţa preşedintelui Joe Biden la o diferenţă mică, ceea ce a făcut a Trump şi aliaţii să încerce, fără succes, să întoarcă rezultatul.

Aceste încercări au fost foarte importante în acest an, când noi schimbări în modul în care statul desfăşoară alegerile au fost aprobate de membrii republicani ai Comisiei Electorale a Statului, făcând ca democraţii şi alţii să deschidă procese, multe încă nesoluţionate, în timp ce ziua alegerilor se apropie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: