VIDEO Descinderi ale Forțelor Speciale moldovenești la sediul blocului politic controlat de Ilan Șor

Sursa Foto: Captura Video Nord News

Forțele Speciale din Republica Moldova au descins la biroul blocului politic „Pobeda” (n.red. Victorie), controlat de oligarhul pro-rus Ilan Șor. Perchezițiile au loc în contextul în care duminică vor fi organizate alegeri prezidențiale și un referendum privind aderarea țării vecine la Uniunea Europeană, transmite presa de peste Prut.

Jurnaliștii de la publicația moldovenească Nordnews au relatat că mascații din cadrul Batalionului cu Destinație Specială „Fulger” au efectuat percheziții la sediul „Pobeda” din Bălți, oraș din nordul Republicii Moldova. Descinderile au loc în cadrul unei acțiuni de contracarare a fraudării alegerilor prezidențiale și a referendumului Constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, care vor fi organizate simultan, duminică, pe 20 octombrie.

Purtătorul de cuvânt al poliției de peste Prut, Diana Fetko, a confirmat că sunt efectuate percheziții în cadrul unei anchete, dar nu a dorit să ofere mai multe detalii.

Blocul electoral „Pobeda” a fost înființat la Moscova, la începutul acestui an, de mai multe partide asociate cu oligarhul pro-rus Ilan Șor. Participarea acestuia în scrutinul electoral din 20 octombrie a fost respinsă de către justiția de la Chișinău. Cu toate acestea, blocul a fost folosit pentru a răspândi materiale propagandistice anti-UE și pentru a corupe alegătorii în vederea votării reprezentanților forțelor pro-ruse.

Marți, ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii din Bălți au făcut mai multe percheziții într-un dosar privind coruperea alegătorilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: