Chişinău avertizează Moscova: Transporturi ilegale de alegători moldoveni la vot în Rusia, fără consimțământul lor!

Sursa foto: Facebook - Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ministrul de externe de la Chişinău, Mihai Popşoi, a declarat miercuri că sunt semnale că în Federaţia Rusă s-ar încerca organizarea unor transporturi cu alegători pentru a da impresia de aglomeraţie la cele două secţii de vot care vor fi deschise la Moscova pentru alegerile prezidenţiale şi referendumul proeuropean din 20 octombrie. Ministerul de Externe al Republicii Moldova avertizează autorităţile ruse să nu permită periclitarea procesului electoral.

„Din păcate, avem semnale, inclusiv în spaţiul public, că Federaţia Rusă ar încerca să organizeze transportarea alegătorilor, lucru care este ilegal conform Codului electoral al Republicii Moldova. În cazul în care acest lucru se va confirma, va trebui să luăm măsuri. (..) În dependenţă de situaţia care se va crea, măsurile vor fi impuse de organul electoral”, a declarat Mihai Popşoi, citat de Radio Moldova.

Ulterior, Ministerul de Externe a transmis un comunicat prin care spune că „a luat notă cu preocupare” de informaţiile apărute în spaţiul public despre încercări de organizare a transportării ilegale a alegătorilor la secţiile de vot din Federaţia Rusă.

„Considerăm că scopul acestor încercări este de a pune la îndoială legitimitatea scrutinului. În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe atrage atenţia autorităţilor ruse şi oricăror entităţi despre neadmiterea încercărilor de periclitare a procesului electoral prin acţiuni contrare legii şi menite, în mod artificial, să inducă impresia unor aglomeraţii la secţiile de vot din cadrul Ambasadei noastre la Moscova”, a transmis MAE de la Chişinău.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: