Spania spune „nu” planului UE de a crea azile de primire a migranților în afara granițelor europene

Sursa foto: wikipedia

Spania spune „nu” planului UE de a crea centre de primire a migranților în afara granițelor europene

Guvernul Spaniei a declarat miercuri că nu este de acord cu propunerea de a crea centre de azil în ţări din afara Uniunii Europene, ca măsură împotriva migraţiei ilegale, relatează dpa.

Spania spune „nu” planului UE de a crea centre de primire a migranților în afara granițelor europene

Cele 27 de state membre ale UE urmează să se întâlnească joi şi vineri pentru a discuta, printre alte subiecte, o propunere a preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca blocul să ia în considerare utilizarea unor astfel de centre pentru a combate migraţia clandestină.

Ministrul spaniol al muncii, Yolanda Diaz, din partidul de stânga Sumar (Unire), care face parte din coaliţia de guvernare, a anunţat că nu este de acord cu ideea.

Purtătoarea de cuvânt a guvernului, Pilar Alegria, a respins deja categoric acest plan. „Politica de migraţie pe care o dezvoltăm funcţionează deja”, a subliniat ea.

Un număr mare de migranţi, inclusiv minori, au sosit în ultimele luni în Insulele Canare, arhipelag spaniol în largul coastei Africii de nord-vest. Insulele Canare cer o distribuire echitabilă a acestor migranţi şi sprijin din partea guvernului central.

Potrivit agenţiei UE de protecţie a frontierelor Frontex, numărul de intrări ilegale în blocul comunitar în primele nouă luni ale anului via Mediterana centrală – din Libia şi Tunisia prin Sicilia şi Malta – a scăzut cu 64% faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, la puţin peste 47.700.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: