Prezidențiale 2024. Jurnal de campanie – 17 octombrie

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Jurnal de campanie – 17 octombrie: Războiul vedetelor-una de la NATO, alta de… cartier. Precizare: cartierul care se construiește din casele de 35 de mii de euro pentru români. Elena Lasconi, continuă șirul declarațiilor lipsite de sens.

Mircea Geoană vorbește despre Moscova. Ce spunea când era președintele Senatului și ce spune acum.

  • George Simion îl contrazice pe Mircea Geoană, după ce acesta a spus că liderul AUR nu va construi niciodată case pentru români. Simion s-a filmat în această după-amiază la Pechea, în județul Galați, unde, cu ajutorul voluntarilor și al donațiilor, construiește case pentru sinistrați. George Simion a transmis un mesaj direct către Mircea Geoană, ironizându-l pentru faptul că a fost „președinte o noapte” și acuzându-l că este mai interesat de funcții politice decât de bunăstarea românilor. „Domnule Geoană! Vezi? Asta e cărămidă, ăsta e polistiren. Sunt materiale de construcții. Noi ne ținem de cuvânt. (…) Din salariul ăla baban de la NATO, nici acum nu știm cine te-a trimis pe tine la NATO, domnule Geoană, puteai să vii aici și să nu acuzi românii. Nu ai venit aici, cum nu a venit nici Lasconi, cum Ciucă sau Ciolacu au făcut poze și au plecat. (…)Sunteți oameni interesați de funcția de președinte. Nu o să îi păcăliți pe români”, a spus George Simion, într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook.

 

  • Elena Lasconi, continuă șirul declarațiilor lipsite de sens:”USR ne-a făcut cadou un plan pe care nu cred că îl mai are nici o altă țară din Uniunea Europeană, și anume PNRR-ul” / Toate țările UE au Planuri Naționale de Redresare și Reziliență în cadrul inițiativei NextGenerationEU. Afirmația a fost făcută în contextul în care a fost întrebată de ce USR n-a făcut reforma administrativă atunci când a fost la putere, după ce Lasconi a promis că va desființa localitățile mici și numeroși primari își vor pierde mandatele. Nu este prima dată când Elena Lasconi vine cu răspunsuri stângace pe teme de politică externă sau alte domenii esențiale pentru un șef de stat.

 

  • Mircea Geoană, întrebat ce rezultate a avut vizita la Moscova din 2009: „Niciunul. Nu am câștigat președinția României. Deci niciunul„. Pe atunci, Mircea Geoană declara: „În 2008 Putin a fost la summit-ul NATO de la București. În 2009 când am fost în vizită Medvedev de-abia preluase președinția Federației Ruse.

Ce a declarat Mircea Geoană la Digi24 pe data de 3 octombrie despre vizita la Moscova:

„2009, anul de grație 2009. În 2008, Putin vine la summit-ul NATO la București, primit de Băsescu și de toți liderii NATO. Rusia este în relație cu NATO, partener strategic în 2009. În 2007 cred că a început această relație. Parteneri strategic. Vine Medvedev, noul președinte la început de 2009. Da, a făcut rocadă. Deci, 2009 este primul an de mandat al lui Medvedev, o figură mai deschisă către Occident, chiar decât Putin, în condițiile în care tot Occidentul era în relație.

Campania electorală debutează la 1 noiembrie şi se încheie la 30 noiembrie, ora 7.00.  Alegerile parlamentare şi prezidenţiale în 2024 au loc în trei duminici consecutive: 24 noiembrie – primul tur al alegerilor prezidenţiale; 1 decembrie – alegerile parlamentare; 8 decembrie – al doilea tur al alegerilor prezidenţiale

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: