Reorganizare în BNR după numirea noului board. Isărescu renunță la coordonarea a 4 direcții, dar preia Achizițiile

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Guvernatorul Mugur Isărescu va avea mai puține direcții în coordonare în noul mandat. Cea de Politică Monetară și cea de Studii Economice au fost transmise noului viceguvernator numit în boardul executiv, Cosmin Marinescu, Iar Direcțiile Juridică și de Buget și Analiză Financiară au fost preluate de prim-viceguvernatorul Leonardo Badea. De la cel cu care a făcut schimb de funcții, Florin Georgescu, rămas în prezent doar viceguvernator, Badea nu a luat decât Supravegherea. Direcțiile coordonate de Eugen Nicolăescu, ieșit din CA, au fost împărțite, una mergând și la guvernator.

Direcțiile din cadrul băncii centrale sunt coordonate de guvernator și de ceilalți trei membri cu funcții executive în Consiliul de Administrație. Noul CA, al cărui mandat a început oficial pe 11 octombrie, păstrează neschimbate trei nume: Mugur Isărescu, reales guvernator, Florin Georgescu și Leonardo Badea, ultimii doi, susținuți de PSD în Parlament, schimbând între ei pozițiile de prim-viceguvernator și viceguvernator. În cea de-a doua funcție de viceguvernator, Cosmin Marinescu, fostul consilier pe probleme economice al președintelui, a fost ales în locul lui Eugen Nicolăescu cu susținerea PNL.

Distribuirea în coordonare a Direcțiilor din cadrul băncii nu a urmat, însă, simpla rocadă a funcțiilor între membri vechi și noi, ci o reorganizare ceva mai amplă.

În vechiul board executiv, guvernatorul Mugur Isărescu avea în coordonare 14 direcții (pe lângă Comitetele de politică monetară, de supraveghere și de administrare a rezervelor internaționale). În noul mandat mai are doar 11. Către prim-viceguvernatorul Leonardo Badea a relocat Direcția Juridică și cea  de Buget și Analiză Financiară, iar alte două direcții importante – cea de Politică Monetară și cea de Studii Economice – le-a  transmis în coordonarea viceguvernatorului Cosmin Marinescu (profesor universitar doctor la ASE, autor al capitolului dedicat monedei și politicii monetare din manualul universitar folosit în facultățile Academiei de Studii Economice).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: