900 de lei în plus la pensie pentru acești pensionari. De unde au venit creșterile uriașe?

Sursă foto: Unsplash

900 de lei în plus la pensie pentru acești pensionari. De unde au venit creșterile uriașe? Pensia medie pentru limită de vârstă a fost în luna septembrie 2024 de 3.127 lei, în cazul asigurărilor sociale de stat.

900 de lei în plus la pensie pentru acești pensionari. De unde au venit creșterile uriașe? Pensia medie pentru limită de vârstă a fost în luna septembrie 2024 de 3.127 lei, în cazul asigurărilor sociale de stat, potrivit datelor comunicate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).

Recalcularea s-a soldat cu o majorare nominală de circa 22%, în total, față de luna august, a acestui indicator social de bază.

900 lei în plus la pensie pentru acești pensionari. De unde au venit creșterile uriașe?

Prin cumularea efectelor indexării cu 13,8%, de la ]1 ianuarie, a punctului de pensie și a trecerii la noul sistem de calcul, suma a crescut cu 39,1% în termeni nominali, față de aceeași lună a anului trecut.

Puterea ei de cumpărare (pensia reală) a urcat până la +33% față de aceeași lună a anului trecut, după ajustarea cu nivelul inflației (4,62%).

Suma amintită mai sus privește 3,67 milioane de beneficiari care au atins vârsta legală de pensionare, cu sau fără a avea și vechimea normată prevăzută de lege.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: