Alegeri prezidențiale. Alegătorii pot vota doar la secția arondată; detalii pentru persoanele cu mobilitate redusă.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Biroul Electoral Central pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2024 (BEC) a stabilit, joi, că alegătorii care în ziua votului pentru preşedinte sunt în localitatea de domiciliu votează doar la secţia la care sunt arondaţi, pe listele permanente. Dacă nu sunt în localitatea de domiciliu, alegătorii pot vota la orice secţie, pe lista suplimentară. Cei care sunt în străinătate în ziua alegerilor pot vota la orice secţie de votare.

”În şedinţa din data de 17 octombrie 2024, Biroul Electoral Central pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2024 (BEC) a adoptat Decizia privind unele măsuri pentru exercitarea dreptului de vot la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024 în condiţii de legalitate, egalitate şi integritate. Conform deciziei, alegătorul care, în ziua votării, se află în unitatea administrativ-teritorială în care şi-a stabilit domiciliul sau reşedinţa votează numai la secţia de votare unde este înscris în lista electorală permanentă. Totodată, alegătorul cu domiciliul sau reşedinţa în municipiul Bucureşti nu îşi poate exercita dreptul de vot la o secţie de votare situată în alt sector al municipiului Bucureşti decât cel în care are domiciliul sau reşedinţa, dar îşi poate exercita dreptul de vot la orice secţie de votare aflată în alt judeţ, urmând a fi înscris în lista electorală suplimentară”, a transmis, joi, BEC, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, în cazul în care, în ziua votării, alegătorul se află într-o altă unitate administrativ-teritorială decât cea unde şi-a stabilit domiciliul sau reşedinţa poate vota la orice secţie de votare, urmând a fi înscris în lista electorală suplimentară.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: