Mesaj RO-Alert primit în multe localităţi din judeţul Constanţa: Posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian

Sursa foto: m.dcmedical.ro

Cetăţenii din mai multe localităţi ale judeţului Constanţa au primit, joi, un mesaj RO-Alert în care erau avertizaţi că există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi îi îndemnau să îşi păstreze calmul.

”Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori. Durata estimată: 90 minute”, se arată în mesajul RO-Alert.

Avertismentul a fost primit de locuitori din mai multe zone ale judeţului Tulcea.

”Mesajul transmite informaţii de avertizare şi de informare a populaţiei cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi măsuri de adăpostire în cazul în care situaţia o impune. Facem menţiunea că aceste mesaje au rolul de informare a populaţiei despre faptul ca există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriului naţional”m, au transmis reprezentanţii ISU Constanţa.

Autrorităţile din acest judeţ au precizat că pericolul vizează estul judeţului Constanţa, adică zona de litoral.

De asemenea, au fost ridicate mai multe avioane militare pentru monitorizarea situaţiei, dar Ministerul Apărării nu a transmis încă informaţii oficiale.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: