VIDEO PNL anunță un proiect de lege pentru referendumul lui Nicușor Dan

sursa: captura de ecran

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că liberalii vor depune săptămâna viitoare un proiect de lege pentru a facilita organizarea referendumului pe care l-a propus primarul Nicușor Dan pentru locuitorii Capitalei. Edilul și fostul premier au avut o întrevedere, vineri, la sediul PNL.

Nicolae Ciucă a anunțat un proiect de lege pentru referendumul lui Nicușor Dan

Liderul PNL a anunțat că „săptămâna viitoare Partidul Național Liberal va depune un proiect de modificare a legii astfel încât inclusiv referendumul local să poată fi desfășurat fără să mai fie dependent de referendumul național, în cadrul oricărui fel de alegeri și oriunde în țară, nu este vorba doar de București”.

„Nu este vorba de o ordonanță de urgență, pentru că o ordonanță de urgență presupunea să aibă semnăturile celor doi miniștri și știm că în 2016 o astfel de ordonanță de urgență a fost contestată la Curtea Constituțională și nu a trecut pentru că nu a reieșit urgența, dar din punct de vedere al unui demers legislativ în Parlament ni-l asumăm și îl vom vota”, a explicat Nicolae Ciucă.

Întrebat despre rezervele exprimate de PSD cu privire la legalitatea diverselor modalități de organizare, el a adăugat: „Am luat în calcul și acest aspect. Dacă nu va trece în Parlament, atunci se vor organiza secții de vot pentru referendum separat în cadrul secțiilor de vot care au fost organizate pentru (…) parlamentare sau prezidențiale”.

Ce a spus despre asumarea prin semnătură

Întrebat care sunt șansele să fie transpusă în lege voința exprimată de bucureșteni la referendum, liderul PNL a spus: „Este un demers pe care ni-l asumăm și vom face tot ceea ce depinde de noi astfel încât acest demers să se concretizeze”.

Totodată, întrebat dacă garantează că PNL va transpune decizia în lege după alegeri, el a adăugat: „Nu îmi asumam prin semnătură un astfel de demers dacă nu aveam convingerea că trebuie să mergem cu demersul până la capăt”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: