Mark Rutte şi-a exprimat solidaritatea cu România după ultimul incident cu drone de pe teritoriul său

Sursa foto: theowp.org

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, şi-a exprimat vineri solidaritatea cu România şi a felicitat autorităţile române şi comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR) pentru răspunsul lor rapid şi eficient la ultimul incident cu drone de pe teritoriul ţării.

„Aliaţii au căzut de acord că apărarea aeriană şi antirachetă rămâne o prioritate a Alianţei. Acest lucru este cu atât mai important în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, care a dus la numeroase încălcări ale spaţiului aerian al NATO. Inclusiv cel de ieri (joi – n.r.) din România. Permiteţi-mi să exprim solidaritatea NATO cu România şi de asemenea să felicit autorităţile române şi SACEUR pentru răspunsul rapid şi eficient la acest incident”, a declarat Rutte în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la finalul reuniunii miniştrilor apărării, la Bruxelles.

„Vom continua să sporim supravegherea, să facem schimb de informaţii şi să coordonăm răspunsuri individuale şi colective”, a dat el asigurări, conform site-ului NATO.

De asemenea, a spus şeful NATO, Alianţa şi-a sporit recent semnificativ prezenţa pe flancul estic al NATO şi şi-a consolidat misiunea de poliţie aeriană.

„Aliaţii intenţionează să achiziţioneze mii de sisteme de apărare aeriană şi de artilerie şi mai multe sute de avioane moderne de luptă, în principal avioane F-35 de generaţia a 5-a”, a mai spus Rutte, precizând că aliaţii vor cumpăra, de asemenea, 1.000 de rachete Patriot pentru a-şi reface stocurile epuizate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: