Cinci țări NATO își unesc eforturile pentru dezvoltarea unei rachete sol-sol cu rază lungă de acțiune

Sursa foto: Facebook - NATO

Un subiect aproape tabu în Franța revine în aceste zile în discuție. Este vorba despre un proiect mai amplu de dezvoltare a unei rachete sol-sol cu rază lungă de acțiune. De ce tabu? Pentru că, potrivit cutumelor militare franceze nu este potrivit să vorbești de o „descurajare convențională” atunci când ești o mare putere nucleară, scrie publicația militară de specialitate de limbă franceză Open360.

Franța intenționează, de asemenea, să dezvolte o capacitate de atac cu rază lungă de acțiune, ca parte a unui proiect comun cu Italia, Germania și Polonia. O declarație de intenție a fost semnată în iulie anul trecut, în marja summitului NATO de la Washington. Acestui proiect I s-a alăturat, recent, și Londra. Proiectul militare poartă acronimul de ELSA [de la European Long-range Strike Approach].

Conform explicațiilor date de Sébastien Lecornu, ministrul francez al forțelor armate, această inițiativă se dorește a fi „cât mai cuprinzătoare posibil” și trebuie să „corespundă nevoilor operaționale”.

Acesta a adăugat: „Acest lucru are valoare, inclusiv din punct de vedere bugetar, deoarece permite, evident, și amortizarea diferitelor costuri”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: