Congresul îi cere lui Biden un răspuns cu privire la participarea trupelor nord-coreene în războiul din Ucraina

Sursa foto: Joe Biden

Mike Turner, președintele republican al Comisiei de Informații al Camerei Reprezentanților din Statele Unite, a cerut o informare „imediată” din partea Casei Albe, pe fondul informațiilor potrivit cărora trupele nord-coreene ar putea fi implicate în ostilitățile împotriva Ucrainei de partea Rusiei.

Într-o scrisoare pe care acesta a trimis-o președintelui American, Mike Turner spune că implicarea trupelor nord-coreene în războiul împotriva Ucrainei trebuie să fie o „linie roșie”.

În scrisoare, el notează că informațiile privind trupele nord-coreene în Ucraina sunt „alarmante” și indică o „escaladare extremă a conflictului din Ucraina”.

„Participarea trupele nord-coreene, fie că atacă Ucraina de pe teritoriul rus, fie că intră pe teritoriul ucrainean, trebuie să fie o linie roșie pentru Statele Unite și NATO. Administrația dumneavoastră trebuie să facă acest lucru absolut clar și fără echivoc”, i-a scris Turner lui Biden.

Mike Turner a solicitat, de asemenea, o ședință de informare secretă imediată în cadrul Permanent Select Committee on Intelligence privind posibila implicare a trupelor nord-coreene în războiul din Ucraina.

 

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: