CNN: Documente scurse arată informaţiile americane cu privire la planurile Israelului de a ataca Iranul – surse

Sursa foto: Wikipedia

SUA investighează o scurgere de informaţii extrem de clasificate despre planurile Israelului de a riposta împotriva Iranului, potrivit unor trei persoane familiare cu situaţia. Una dintre persoanele informate a confirmat autenticitatea documentelor, potrivit CNN.

Scurgerea este ”profund îngrijorătoare”, a declarat un oficial american pentru CNN.

Documentele, datate 15 şi 16 octombrie, au început să circule online vineri, după ce au fost postate pe Telegram de un cont numit ”Middle East Spectator”.

Acestea sunt marcate ca fiind top secret şi au inscripţii care indică faptul că ar trebui văzute doar de SUA şi de aliaţii săi din reţeaua ”Five Eyes” – Australia, Canada, Noua Zeelandă şi Regatul Unit.

Documentele descriu pregătiri pe care Israelul pare să le facă pentru un atac asupra Iranului. Unul dintre documente, care spune că a fost compilat de Agenţia Naţională de Informaţii Geospaţiale, menţionează că planurile implică mişcarea muniţiilor de către Israel.

Un alt document, atribuit Agenţiei Naţionale de Securitate, detaliază exerciţii ale forţelor aeriene israeliene cu rachete aer-sol, considerate, de asemenea, parte a pregătirilor pentru un atac asupra Iranului. CNN nu citează direct documentele şi nici nu le arată.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: